«کرمانشاه، تاریخ زنده‌ی ایران باستان است». وقتی پای‌تان به این استان برسد، تازه معنای این جمله را می‌فهمید. جغرافیایی از کوهستان‌های سربه‌‌فلک‌کشیده و دشت‌های سرسبز که هنوز هم می‌توان صدای پای لشکرهای شاهان باستانی را از میان طبیعت بکر آن شنید. از پیشدادیان، مادها، هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان، همگی کرمانشاه را یکی از مهم‌ترین بخش‌های قلمروشان می‌دانستند و بناها و آثار زیادی به‌جا گذاشته‌اند. سفر به کرمانشاه یکی از لذت‌بخش‌ترین سفرهای داخل ایران است و همه‌ نوع سلیقه‌ای را راضی می‌کند.

سفر با هواپیما یکی از آسان‌ترین راه‌های رفتن به کرمانشاه زیباست. اگر هم می‌خواهید به جاده بزنید و خودتان تا کرمانشاه برانید، حتما این مطلب مجله گردشگری سفرزون را بخوانید تا یک برنامه‌ی ۳ روزه‌ی کامل سفر به کرمانشاه را تجربه کنید.

روز اول، حرکت به سمت کرمانشاه از جاده‌ی شرقی

دورتادور کرمانشاه پر است از مکان‌های دیدنی و جذاب. اگر با ماشین شخصی‌تان به کرمانشاه می‌روید، پیشنهاد می‌کنیم جاهای دیدنی جاده را از دست ندهید. طبیعتی بکر با هوایی خوب که ساکنان شهرهای بزرگی مثل تهران، خوابش را هم نمی‌بینند. کرمانشاه ۳ جاده‌ی اصلی ورودی دارد؛ یکی از سمت شمال و سنندج و کردستان، دیگری از سوی شرق و همدان و آخری هم از سمت غرب و ایلام. هر کدام از این جاده‌ها لطف و صفای خاص خودش را دارد. اگر از جاده‌های کوهستانی خوش‌تان می‌آید، حتماٌ جاده‌ی سنندج را امتحان کنید.

مرکزنشینانی که اهل زود رسیدن به مقصد‌ند و دوست دارند پشت‌ سر هم تابلوی شهرها را رد کنند هم از سمت شرق وارد می‌شوند. اگر هم ادعای مارکوپولوبازی‌تان می‌شود، بهتراست بزنید به جاده‌ی غربی و ایلام که جاهای بکر و دست نخورده زیاد دارد. ما سفرمان را از همدان به سمت کرمانشاه شروع می‌کنیم. خوب است، بدانید این جاده نصف بیش‌تر جاهای دیدنی کرمانشاه را در خودش جا داده.

زیارتگاه آناهیتا

زیارتگاه آناهیتا| در شهر کنگاور استان کرمانشاه قرار دارد

زیارتگاه آناهیتا| در شهر کنگاور استان کرمانشاه قرار دارد

در میانه‌ی راه سفر به کرمانشاه در مسیر همدان به کرمانشاه، به شهر «کنگاور» می‌رسید. شاید اسمش را شنیده باشید، اما تعداد خیلی کمی از مردم می‌دانند مهم‌ترین اثر ایران باستان بعد از «تخت جمشید» در این شهر قرار دارد؛ «زیارتگاه آناهیتا». آناهیتا، الهه‌ی آب تمدن‌های بین‌النهرین و آسیای غربی است و تا همین امروز هم می‌توانید ردش را در نشانه‌ها و نمادهای مذهب‌های مختلف پیدا کنید. آناهیتا، خدای باروری، باران و بخشایش است و طبیعی‌ست که این الهه ارزش و اعتبار بالایی میان ادیان مختلف فلات ایران باستان برای خود دست و پا کند.

زیارتگاه آناهیتا در دل شهر کنگاور نشسته؛ به‌طوری که باستان‌شناسان معتقدند، این شهر است که به دور این زیارتگاه ساخته شده، نه زیارتگاه در دل شهر. برای این‌که به زیارتگاه بروید، باید وارد شهر بشوید. پس حواس‌تان باشد به جاده‌ی کمربندی نروید! البته اگر به تابلو‌ها دقت کنید تا خود معبد، مسیر مشخص شده است. احتمالاً در اولین لحظه‌ای که چشم‌تان به معبد بیفتد، فکر می‌کنید که این‌جا چقدر شبیه بناهای رومی است. بله! این زیارتگاه در دوره‌ی اشکانیان بنا شده، اما بعدها در دوره‌ی ساسانیان راهی برای رسیدن به «تیسفون»، پایتخت افسانه‌ای ساسانیان، بوده است.

معبد آناهیتا بیش‌تر از این‌که ظاهر بناهای ایران باستان و هخامنشیان را داشته باشد، شبیه معبدهای یونانی، سلوکی و اشکانی است. تا ۵۰ سال پیش کل این بنا زیر خانه‌ها و مغازه‌های مردم کنگاور پنهان بود، اما از سال ۱۳۴۷ کاوش‌های باستان‌شناسی، نشانه‌های یک بنای عظیم را یافتند و در نهایت آناهیتا مثل ققنوسی، سفید و زیبا از زیر خاک کنگاور سربرآورد.

بهترین زمان سفر به آناهیتا

برای سفر به کرمانشاه باید زمان‌بندی مناسبی داشته باشید. برای مثال معبد آناهیتا را در هر فصلی ببینید، هیجان‌انگیز است؛ در بهار، بوی شکوفه‌ها دیوانه‌تان می‌کند، در تابستان ادامه مطلب...

برای خرید بلیط هواپیما و رزرو تورهای سفرزون به سایت سفرزون مراجعه کنید.