چغازبیل ، بازماندهی تمدنی است که با قهر و خشونت دشمن به دل خاک سپرده شد تا سالها بعد به روایت داستانی کامل از تاریخ بپردازد. زیگورات چغازنبیل که نمونهای عالی از معماری مذهبی دوران خود است در شهر شوش قرار دارد. برای کشف این راز خوش نقش تاریخی با مجله گردشگری سفرزون همراه شوید. تا آجر به آجر آن را بشناسیم.
زیگورات ، نمایش دین در جان آجرها
زیگورات چغازنبیل ، غرق باران
زیگوراتها را طبق آئین و باورهای مذهبی و با بهترین مصالح موجود در هر دوره بنا میکردند که پیشکشی باشد برای خشنودی خدایان. این بناها که میراث بابلیها هستند و شکل کلی آنها را نزدیک به کوههای کیهانی میدانند، بر این باور بنا شدند که از دل زیگورات میتواند به ملکوت صعود کرد. زیگوراتها از تمدنهای کهن بهجا ماندهاند و در نقاط مختلفی کشف شدند و مورد بررسیهای باستانشناسی قرار گرفتهاند. اما باید بدانیم زیگورات چغازنبیل یکی از سالمترین نمونههای در حال حاضر این بناها است.
چغازنبیل و داستان کشف شرکت نفتیها
آجرهای دست نویس
در حفاریهایی که برای کشف نفت در این منطقه از شوش صورت گرفته بود، مهندسین شرکت نفت آجری با نوشتههایی باستانی پیدا کردند و برای بررسیهای بیشتر آنرا برای باستانشناسان ارسال کردند.
پس از همین ماجرا بود که حدس و گمانها شروع شد و چغازنبیل به زمینی برای کشف رازهای تاریخی بدل و روند کاوشهای باستان شناسی در این منطقه آغاز شد. رومن کریشمن، باستانشناس فرانسوی به همراه تیم حفاری توانستند زیگورات چغازنبیل را از دل خاک بیرون بیاورند و شگفتی معماری عیلامیان به نمایش در آمد.
زیگورات چغازنبیل ، اثری که کامل نشد
شکوه معماری عیلامی به وقت غروب
این نیایشگاه را اونتاش گال (۱۲۵۰ پ. م.)، یکی از پادشاهان بزرگ عیلام باستان برای ستایش اینشوشیناک، نگهبان شهر شوش، ساخته بود. او در خصوص ساخت این اثر گفت: پس از آن که مصالح ساختمانى را به دست آوردم، من در اینجا شهر اونتاش و حریم مقدس را برپا نمودم و آن را در یک دیوار خارجى و یک دیوار داخلى محصور نمودم. من معبد بلندى ساختم که شبیه آنچه ادامه مطلب...
خرید بلیط هواپیما خارجی و بلیط هواپیما داخلی و رزرو هتل خارجی و رزرو هتل داخلی به سایت سفرزون مراجعه کنید.