احتمالا شما که این متن را میخوانید حداقل یکبار به سواحل شمالی و جنگلهای زیبای آن سفر کردهاید. اما بعید میدانم جنگل ارسباران و کوههای مه گرفته و سحرآمیز آن را از نزدیک دیده باشید. این ناحیهی چشمنواز از نظر پوشش گیاهی شباهت بسیار زیادی با جنگلهای شمال دارد اما بدلیل قرارگیری در منطقهای سردسیر برخی از درختان که در این شرایط مقاوم هستند در آن میرویند. بطور کلی ناحیه جنوبی دریای خزر، مدیترانه و دریای سیاه منطقهای نسبتا مرتفع را در بر میگیرند که از نظر آبوهوایی شرایط مساعدی برای جنگلی شدن دارند و در ارتفاعات خاصی از کوههای آن شاهد رشد درختان هستیم. ارسباران دارای اشتراکاتی با جنگلهای هیرکانی ایران و پوشش جنگلی کوههای قفقاز است که آن را منحصربفرد کرده است. با مجله گردشگری سفرزون همراه باشید تا گردشی در این جنگل زیبا، ارزشمند و کهن داشته باشیم.
ذخایر طبیعی جنگل ارسباران و دیدنیهای شگفتانگیز آن
ارسباران یا به قول آذربایجانیها قره داغ یکی از دوازده ذخیرهگاه زیست کره است که توسط یونسکو در داخل کشور ثبت شدهاند. این ناحیه به وسعت ۷۲۴۶۰ هکتار از نظر طبیعی از شمال کوه قوشاداغ در جنوب شهر اهر آغاز شده و تا رود ارس ادامه پیدا میکند. البته این جنگلها در خاک ارمنستان و آذربایجان نیز وجود دارند و تنها مرزهای جغرافیایی سبب جدایی آنها شده است. خنک بودن هوا شاید اولین چیزی باشد که پس از رسیدن به جنگل ارسباران توجه شما را جلب میکند.
در روزگاران نچندان دور ارسباران محدوده وسیعی از رود ارس را بین جلفا تا مغان و کوههای سبلان، بزقوش و سهند در بر میگرفته اما تخریبهای گسترده و قطع این درختان باعث شده روز به روز از وسعتش کاسته شود. در حال حاضر جنگل ارسباران از شرق شهرستان مشگینشهر و مغان آغاز میشود و تا شهرستان تبریز و مرند در غرب ادامه پیدا میکند و نواحی جنوبی آن با شهرستان سراب هممرز هستند.
تنوع جانوری و گیاهی جنگل ارسباران فوقالعاده است. این منطقه در سالهای ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۲ بدلیل نگرانی از وضعیت زیستمحیطی و شکار بیرویه بعنوان منطقه ممنوعه و پس از آن به ناحیه حفاظت شده تبدیل گردید. با ثبت جنگل ارسباران بعنوان زیستگاه زیستکره نگرانی از تغییرات و بهرهبرداری ناپایدار از منابع سرشار آن کاهش یافته و امید است با نظارت ادامه مطلب...
خرید بلیط هواپیما خارجی و بلیط هواپیما داخلی و رزرو هتل خارجی و رزرو هتل داخلی به سایت سفرزون مراجعه کنید.