مساجد، بخش مهمی از معماری بناهای ایرانی را تشکیل میدهند. پس از ورود اسلام به ایران و در روزهای پایانی حکومت سلسلهی ساسانیان ساخت مساجد در ایران آغاز شد. در حدود دو دهه پس از رواج اسلام، مسجد به تقلید از شهرهای اسلامی ساخته میشد؛ معمولا فاقد تزئین بود و معماران تلاش میکردند که از الگویی اسلامی و معین پیروی کنند. مسجد جامع اما تفاوتهایی با دیگر پرستشگاههای اسلامی داشت. زیرا علاوه براینکه جایگاهی برای عبادت مسلمانان بود، محلی سیاسی و اجتماعی هم به حساب میآمد. به همین دلیل تفاوتهایی در ساخت منار، صحن و محراب آن وجود داشت. مسجد جامع عتیق شیراز یکی از مساجد جامع است که با وجود قدمت، یکی از کاملترین مسجدهای جامع در ایران به شمار میآید. در این مطلب مجله گردشگری سفرزون با این مسجد آشنا خواهید شد.
رگههای تاریخ در مسجد جامع عتیق شیراز
مسجد جامع، مسجد الاقصی و مسجد آدینه نامهای دیگری است که مسجد جامع عتیق شیراز را به آنها میشناسند و از جاهای دیدنی شیراز به شمار می آید. این مسجد قدیمیترین مسجدی است که در شهر شیراز و در شرق حرم شاهچراغ(ع) ساخته شده و نمادهای تاریخی و کتیبههای قدیمی این حقیقت را گواهی میدهند که قدمت آن به سالهای ۲۰۰ هجری برمیگردد. تاریخ قدیمیترین کتیبهی باقیمانده در مسجد مربوط به سال ۷۵۲ است.البته عدهای از تاریخ نگاران بر این عقیدهاند که مسجد عتیق پیش از اسلام آتشخانه بوده است. این مسجد در طول تاریخ بارها بازسازی شده است.
رازهای پنهان در اولین پرستشگاه مسلمانان در شیراز
مسجد جامع عتیق شیراز که در مسجدی بینظیر در هفت اقلیم معرفی شده، محلی استراتژیک به حساب میآمد. جایی که از نظر اجتماعی و سیاسی مقصدی مهم برای اهالی شهر شیراز بود. این عامل دلیلی بر معماری خاص آن بود. هرچند که بنای اولیه کمی متفاوت از مسجد امروزی بود اما معماریاش در لیست بهترین مساجد ایران قرار گرفته است. بخشهای مختلف ادامه مطلب...
خرید بلیط هواپیما خارجی و بلیط هواپیما داخلی و رزرو هتل خارجی و رزرو هتل داخلی به سایت سفرزون مراجعه کنید.