بی اغراق نخواهد بود که حمام وکیل شیراز را یک حمام گالری بدانیم. آنهایی که رفته اند معنای این حرف را بیشتر تصدیق می کنند. حمام وکیل شیراز از چند نظر یک حمام نیست، شما با جایی روبه رو هستید که نگارگری در آن نقش پررنگی دارد، روایت گری در این حمام عنصر دیگری است که نقش دارد. وجود طبقات مختلف برای اجتماع ها بی شباهت به اجتماع های هنر دوستان در گالری های امروزه نیست.

شما در این مطلب، گام به گام با حمام وکیل شیراز آشنا خواهید شد در قدم اول تاریخچه حمام وکیل شیراز را مرور می کنیم و در ادامه به معماری حمام وکیل شیراز می پردازیم، برای شما بخش مهمی در خصوص نقش و نگارهای حمام وکیل در نظر گرفته ایم. با مجله گردشگری سفرزون همراه شوید.

تاریخچه حمام وکیل شیراز

%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE.jpg

دانستن تاریخچه مکان های زیادی به نظرم الزامی است یکی از این مکان ها حمام وکیل شیراز است. این بنا حدودا در سال هزار و دویست هجری قمری ساخته شد، وسعتش بیش از هزار و چهار صدمتر مربع است. این ساختمان از دست پخت های دوره زندیه است و مستقیما کریمخان زند در ساخت آن نقش داشته است. در زمان پهلوی و قاجار تغییرات زیادی این حمام تاریخی دید، بعد از انقلاب هم چند وقتی رستوران و سفره خانه بود تا مسئولان مربوطه به فکر فرو رفتند و این بنا را به موزه تبدیل کرده اند.

تحلیل کوتاهی از معماری حمام وکیل شیراز

%D8%AD%D9%85%D8%A7%D9%85-%D9%88%DA%A9%DB%8C%D9%84-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D9%81%D8%B1%D8%B2%D9%88%D9%86-00.jpg

یکی از ویژگی های حمام های قدیمی که امروزه به استخر های مختلف نیز رسیده است، مکانی برای اجتماع است. از این روز حمام وکیل شیراز، جایی برای گرد هم آمدن و برگزاری جاهای مختلفی بوده است. حمام وکیل شیراز نیز از این قاعده مستثنی نبوده است و تنها یک حمام صرف نیست، در ادامه قدم به قدم با شما به سراغ تحلیل بخش های مهم حمام وکیل شیراز خواهیم پرداخت.

ورودی حمام وکیل شیراز

%D8%AD%D9%85%D8%A7%D9%85-%D9%88%DA%A9%DB%8C%D9%84-%D8%B3%D9%81%D8%B1%D8%B2%D9%88%D9%86-222.jpg

ورودی حمام وکیل شیراز یک ترفند مهندسی حساب شده است. ورودی حمام بسیار کوچک است تا کمترین بده و بستان هوایی با هوای بیرون در جریان باشد، بعد از وارد شدن، با شیبی ملایم به بخشی می رسید که پایین تر از سطح زمین است. پس از آن شما به رختکن هدایت می شوید رختکنی که کاملا زاویه دار است. ایجاد زاویه و در نظر گرفتن شیب سبب می شود کمترین تبادل دمایی مابین داخل و بیرون در جریان باشد. کاشی کاری هایی که می بنید در دوره قاجار به آن اضافه شده است، اولین جایی که در حمام بعد از ورودی به آن قدم می گذارید، یک هشتی است که ساخته و پرداخته معماران پهلوی است و ادامه مطلب...