این‌بار در هوای سرد زمستان با سفرزون به قشم سفر می‌کنیم و تمامی مزه‌های جنوبی این جزیره‌ی سحرآمیز را با خود به خانه‌های شما بیاوریم تا بیشتر با غذاهای قشم آشنا شوید و راز هر یک از آن‌ها را بدانیم. برای مزه مزه کردن این طعم‌های اصیل پر عطر و خوش رنگ با مجله گردشگری سفرزون همراه شوید.

ماهی برشته ، ساده‌ی هیجان انگیز

یکی از غذاهای قشم که طرفداران بسیاری دارد ماهی برشته است.روشی که ساکنین جزیره آن‌را به‌خوبی می‌شناسند برشته کردن ماهی‌های مختلف است. در این روش برای برشته شدن ماهی‌های کوچکی مانند ساردین، گاریز و بیاح شکم آن‌ها را خالی نمی‌کنند اما برای ماهی‌های درشت‌تر این روش متفاوت است و شکم آن‌ها با مخلوطی از گشنیز، شوید، پیاز خرده شده، فلفل و ادویه و گاهى فلفل سبز پر مى‌شود و روى ورقه فلزى که روى آتش گاز یا ذغال آماده شده است گذاشته مى‌شود. این ماهی را با خرما یا رطب بسیار زیاد نوش جان کنید.

هواری و انواع آن

هواری یکی از غذاهای قشم است که روش طبخ آن برای مرغ، ماهی و میگو کاربرد دارد. در این روش به‌طور مثال برای هوا ماهی؛ ابتدا پیاز را کمى تفت مى‌‌دهند و بعد سبزى (گشنیز، شوید، شنبلیله. سیر) را در روغن سرخ کرده ماهى را که قبلاً نمک زده‌ شده از نمک شسته و آن را با سبزى سرخ مى‌کنند و فلفل و ادویه و زردچوبه را کمى زیاد تر از ادویه‌ هاى دیگر به آن اضافه مى‌‌کنند تا رنگ آن کاملاً زرد شود. بعد از سرخ شدن مواد مقدارى آب به آن اضافه مى‌‌کنند تا کاملاً روى مواد را بپوشاند، هنگامى که آب جوش آمد برنج را که از قبل خیسانده بودند به آن اضافه مى‌ کنند تا آب آن کاملاً بخار شود و دم بکشد. هواری چکو میگ نیز به این روش طبخ می‌شود.

عنکاس ، طعم خوب ماهی مرکب

برای تهیه غذای عنکاس ماهی مرکب را در آب و خرما می‌پزند تا سردی آن مزاج را اذیت نکند. این ماهی را به روش‌های مختلفی در قشم می‌پزند. گاهی آن را سرخ یا کباب می‌کنند. پیش از این نیز اشاره کردیم که باری تجربه‌ی خوشمزه عنکاس خوری در قشم باید به رستوران خاله ادامه مطلب...