هواپیما بعنوان ایمنترین و سریعترین وسیله حملونقل بهترین گزینه برای مسافرت کردن است و یکی از لازمههای مراکز گردشگری و توریستی دنیا داشتن فرودگاه مجهز و مناسب میباشد. سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا تعداد فرودگاه های ایران را ۳۱۹ عدد اعلام کرده اما از میانشان تنها ۵۵ فرودگاه تحت مالکیت شرکت فرودگاههای کشور قرار دارد. با این اوصاف تقریبا امکان سفر هوایی از جایی که در آن قرار دارید به هر نقطه کشور وجود دارد. با مجله گردشگری همراه باشید تا با برخی از بهترین و پرترددترین فرودگاه های ایران آشنا شویم.
در کودکی با شندین صدای هواپیما سریعا بسمت پنجره میدویدم تا آن را ببینم. رویای پرواز سالها ذهن بشر را به خود مشغول کرده بود تا اینکه با اختراع برادران رایت این رویا به حقیقت بدل گردید، حقیقتی که باعث نزدیکتر شدن مردم دنیا و سریعتر شدن پیشرفت بشریت شد. نخستین فرودگاه ایران و خاورمیانه در مسجد سلیمان و به واسطه کشف نفت در سال ۱۲۸۷ احداث شد که در حال حاضر با نام فرودگاه شهید آسیایی فعالیت میکند.
فرودگاه مهرآباد
فرودگاه مهرآباد در سال ۱۳۱۷ و با ورود ۲۰ هواپیما و نیاز شهر تهران به داشتن فضایی مناسب برای نگهداری، فرود و پرواز هواپیماها تاسیس شد. در زمان قاجار در منطقهای که فرودگاه مهرآباد قرار دارد روستایی بنام مهرآباد قرار داشته که نام فرودگاه از روی آن گرفته شده است. این فرودگاه تا پیش از افتتاح فرودگاه امام خمینی بزرگترین و مهمترین فرودگاه کشور محسوب میشد. امروزه فرودگاه مهرآباد تنها میزبان پروازهای داخلی و برخی پروازهای زیارتی است.
مهرآباد دارای شش ترمینال است که امکاناتی مانند فروشگاههای مختلف، دفاتر هواپیماییها و هتلها، رستوران، کافه، سالن عمومی، نمازخانه، کتابخانه، سالن ترانزیت، بوفه سرد و گرم، بانک، دستگاه خودپرداز و پارکینگهای طبقاتی و غیرطبقاتی هستند. ترمینال شماره یک فرودگاه مهرآباد بخاطر اهمیت تاریخی و فرهنگیاش در لیست آثار ملی قرار دارد. در حال حاضر فرودگاه مهرآباد بطور سالانه ۱۳ میلیون مسافر را جابجا میکند و پرترددترین فرودگاه های ایران از این حیث محسوب میشود. برج مراقب فرودگاه ساختمانی ده طبقه به ارتفاع بیش از ۳۰ متر میباشد. دسترسی به فرودگاه مهرآباد از طریق دو ایستگاه مترو، تاکسی، سواری و خطوط اتوبوسرانی امکانپذیر است.
فرودگاه بینالمللی امام خمینی ، یک شهر در فرودگاه های ایران
ایده ساخت فرودگاه امام خمینی به سال ۱۳۴۶ بازمیگردد. عملیات عمرانی ساخت فرودگاه در سال ۱۳۵۴ آغاز شد و هدفش افزایش قابلیت ترانزیتی پایتخت بعنوان دروازهای مهم بین آسیا و اروپا بود. با آغاز انقلاب و پس از آن جنگ عملیات ساخت فرودگاه متوقف گردید تا اینکه در سال ۱۳۷۴ مجددا آغاز شد و سرانجام در سال ۱۳۸۳ فرودگاه امام خمینی مورد بهرهبرداری قرار گرفت. تنها یکی از سه ترمینال فرودگاه بازگشایی شدهاند که فاز یک آن را دربر میگیرد.
در حال حاضر پروازهای خارجی فرودگاه به ۳۰ مقصد انجام میشوند. مرکز پایانه مسافری فرودگاه ساختمانی چهارطبقه با نمایی شیشهای است که مسافران ورودی و خروجی تمام نیازهای خود را در آن رفع میکنند. در حال حاضر ۸ میلیون نفر سالانه از طریق فرودگاه امام خمینی مسافرت میکنند و یکی از فرودگاههای مهم خاورمیانه از نظر حمل بار محسوب میشود.
این فرودگاه در فاصله ۳۰ کیلومتری شهر تهران و در بزرگراه تهران-قم قرار دارد و دسترسی به آن بوسیله خودروی شخصی، سواری، اتوبوسهای فرودگاه و مترو امکانپذیر است. در حال حاضر فرودگاه امام خمینی بزرگترین در میان فرودگاه های ایران است و بیش از ۴۰ شرکت هوایی داخلی و خارجی در آن فعالیت دارند. امکانات فرودگاه امام خمینی در حد استانداردهای جهانی ادامه مطلب...