وقت آن است که به آبادان سفر کنیم و از هوای متعدل جنوب در این ایام لذت ببریم. پیش از سفر به آبادان باید جاذبه‌های آن‌را بشناسیم. نام این شهر با نفت و جنگ پیوندی ابدی دارد و از همین مسیر تاریخی آثاری ارزشمند در این خاک به‌جا مانده است. یکی از این یادگاری‌های تاریخ، مسجد رنگونی ها است. مسجدی که باظرافت و هنرمندی بنا شد و جلوه‌گاهی از عبادت و هنر شد و سال‌های سال زیبایی خود را حفظ کرد. این اثر هدیه‌ای است از روزگاری که بر این خاک گذشته و روایت‌های بسیاری زیر لب دارد. برای آشنایی بیشتر با این اثر تاریخی همراه مجله گردشگری سفرزون باشید.

مسجد رنگونی ها ؛ مسافری از برمه

سرآغاز داستان بنای مسجد رنگونی ها از نفت بود. در عصر قاجار هنگامی‌که شرکت انگلیسی تصمیم گرفت تا از دانش کارمندان و کارگران برمه‌ای استفاده کند، رنگونی ها در سال ۱۲۹۱ عازم سفر به ایران شدند و در آبادان مستقر شدند. مردم شهر رنگون برمه سنی مذهب بودند و پس از مدتی که از سکونت آن‌ها می‌گذشت درخواست بنای مسجدی مخصوص خود را دادند. پس از بررسی‌های انجام شده توسط شرکت نفت زمینی گسترده در اختیار آن‌ها قرار گرفت تا اثری خلق شود که برای همیشه زیبایی و ظرافتش در آبادان دلربایی کند.

محراب مسجد و جادوی رنگ‌ها

سرمان را که بچرخانیم محراب مسجد را می‌بینیم که به همان لطافت و آرامش‌بخشی عبادت است. محراب مسجد رنگونی ها پر از نقش و رنگ است و توجه همه را به‌خود جلب می‌کند. حجم انبوه طرح‌های هندسی و گل‌های مختلف در این محراب نقاشی شده است که به‌نوعی می‌تواند یادآور پردیس باشد.

صدای زنگ هندوستان زیر سقف مسجد

مسجدی که در آغاز ماندر نام داشت رفته رفته و به دلیل حضور رنگونی ها ( رانگونی) نام آن‌ها بر خود گرفت عبادتگاهی بی‌نظیر در روزگار خود به‌شمار می‌آمد. این اثر بی بدیل که حال و هوای هندوستان را برای بازدیدکنندگان تصویر می‌کند در حال حاضر چند آسیب مختلف دیده و بخش وضوخانه‌ی آن شرایط خوبی ندارد. ما سفرزونی‌ها امیدواریم که پیش از هر آسیب جبران ناپذیر به مسجد، این اثر به روزگار اوج خود برگردد.

آدرس: استان خوزستان، آبادان، خیابان امام، روبروی انبار دارویی پالایشگاه، جوار اروند رود

زمان بازدید: همه روزه از ۰۹:۰۰ تا ۱۹:۰۰ در نیمه اول سال و ۰۸:۳۰ تا ۱۷:۰۰ در نیمه دوم سال

در بازدید از مسجد به تمام نکاتی که به حفظ زیبایی ادامه مطلب...