سنندج، سرزمین عمارت ها و تپه ها، الهام گرفته از تاریخ و فرهنگ، دومین شهر بزرگ غیورمردمان کرد. شهری که در لغت معنی آشیانه عقاب دارد. احتمالن بخاطر نحوه قرارگیری آشیانه مانندش در دل کوه های استوار زاگرس. یا شاید به خاطر سکونت مردمانی به شجاعت و سرسختی عقاب. کردهای عزیزی که در عین صلابت، مهربانی و مهمان دوستی شان شهره آفاق است. سنندج مرکز استان کردستان و از جمله شهرهای خوش آب و هوای غرب کشور است که در برهه ای از تاریخ صفویان، به عنوان مرکزیت سیاسی حاکمان محلی توسط خاندان اردلان ها پایه ریزی شد. این پیشینه تاریخی باعث شده تا بخش اعظمی از جاذبه های گردشگری سنندج یادگارهایی از دوران صفویه را در دل خود داشته باشند. با مجله گردشگری سفرزون همراه باشید تا دیداری از این شهر  کردنشین دوست داشتنی داشته باشیم و جاهای دیدنی سنندج را بشناسیم.

عمارت خسروآباد ؛ شاخص ترین یادگاری اردلان ها

 

عمارت های تاریخی بخش عمده جاهای دیدنی سنندج را تشکیل می دهند. عمارت خسروآباد شاخص‌ترین بنای استان کردستان است که به عنوان مقر حکومت والیان اردلان مورد استفاده قرار می گرفت. قدمت ساخت آن به دوره قاجار بازمی گردد که به دستور حاکم وقت کردستان امان الله خان اردلان صورت گرفت. این مجموعه که در بلوار خسروآباد شهر سنندج قرار گرفته شامل یک باغ و عمارتی متشکل از چندین بخش می شود. از جمله بخش اصلی که قصر سلطنتی با ورودی ستون‌دار است تا حمام و غلام گردش ها و اتاق دربان ها.

عمارت بیشتر به منظور مراسمات تشریفاتی و استقبال شاهانه مورد استفاده قرار می گرفته. نکته جالب در مهندسی عمارت تأمین آب شرب آن است که از مجموعه قنات‌های تعبیه شده در روی کوه آبیدر نشأت می‌گیرد. وجود حوض و فواره با آب جاری در طبقه سوم قصر نیز می تواند در اوج بداعت شما را شگفت زده کند.

موزه سنندج (عمارت سالار سعید؛ رنگ بازی نور

از جمله کاربردهای عمارات اصیل قدیمی در سراسر دنیا تبدیل آن ها به موزه است. ساختمان موزه سنندج نیز در گذشته ملک شخصی به نام سالارسعید بوده که بعدها به دلیل ویژگی های خاص معماری ایرانی، به تملک وزارت فرهنگ و هنر وقت جهت تأسیس موزه درآمده است. این عمارت که از جاهای دیدنی سنندج است شامل یک حیاط بزرگ و ساختمان دو طبقه با تالار تشریفات مزین و همچنین زیرزمین و حوض خانه زیبا و انبار است که با گچبری های زیبا و آیینه کاری های هنرمندانه تزئین شده است. موزه سنندج از دو بخش مجزای تاریخ و باستان شناسی تشیکل شده و مجموعه ای از اشیای قدیمی از دوران ماقبل تاریخ تا دوران قاجار در آن نگهداری می‌شوند. اما چشمگیرترین قسمت ساختمان، پنجره های اروسی بزرگ هفت لنگه هستند که با ترکیب رنگی هنرمندانه ادامه مطلب...