قلعه شوش ترکیب خوشایندی از تاریخ و معماری ایرانی و اروپایی ایست که در شهر باستانی خودنمایی می کند. شهری که تمدنی عظیم در دل خود نهفته و با داشتن آثار تاریخی و باستانی قابل توجه، همواره مورد توجه عاشقان باستان شناسی است. قلعه شوش یکی از منحصربه فردترین آثار تاریخی و دیدنی شهر شوش و استان خوزستان است که روی تپه باستانی شوش و در کنار کاخ آکروپل بنا شده است. در ادامه گشت و گذاری خواهیم داشت در دل این قلعه باستانی که از اتفاق تاریخچه جالبی هم دارد. پس با مجله گردشگری همراه باشید
قلعه شوش ، دروازه تمدن
نمیتوان از تاریخ تمدن صحبت کرد و اسمی از شوش نیاورد. شهری باستانی و از قدیمی ترین سکونتگاه های شناخته شده جهان که فعالیت های باستان شناسی در آن هنوز ادامه دارد. شوش، هزاران سال مرکز تمدن مهم ایلامیان و در دوره هخامنشیان نیز پایتخت سیاسی بوده است. آثار باستانی شوش که بخش مهمی از تمدن کهن ایرانزمین را شامل می شود سرشار از فرهنگ، هنر و برگرفته از عناصر معماری ایرانی است. اما در مورد قلعه شوش این ویژگی فقط شامل تزئینات می شود؛ چرا که اساس معماری آن به شیوه اروپایی است و دلیل آن هم خواستگاهی تاریخی- سیاسی دارد.
حکایت ساخت قلعه
این گونه بود که در سال ۱۸۹۸ میلادی ژان ژاک دومورگان قلعه را از آجرها و آثار بازمانده از بنای کاخ داریوش بنا کرد. برای ساخت قلعه بلندترین نقطه تپه های شوش یعنی آکروپل انتخاب گردید و قلعه ای به شکل قلعه های قرون وسطا و با پلانی ذوزنقه ای شکل بر روی آن ساخته شد. ساختمان این قلعه اغلب با خشت و بقایای باستانی آجرها و خشت های دوره های مختلف که در محوطه باستانی شوش باقی مانده بود بنا گردید و در سال ۱۹۱۲ میلادی کار ساخت آن به پایان رسید. قلعه شوش به قلعه فرانسوی ها نیز مشهور است.