اگر بخواهیم سراغ یکی از پر جاذبهترین روستاهای جنوبی ایران برویم پیشنهاد بندرلافت است. این روستای تاریخی نامش در فهرست قدیمیترین روستاهای ایران میدرخشد. لافت در کنار قدمتی که نام آنرا زنده نگهداشته ویژگیهای بسیاری دارد که هر کدام جای شگفتی است. این ویژگیها از تاریخ و مردمان روستا شروع میشود و به کرانههای نیلی و دلبرانهی خلیج فارس میرسد.
بندر لافت در شمال غربی جزیره قشم و در پیشآمدگی خشکیهای جزیره در طول جغرافیایی ۵۵ درجه و ۵ دقیقه شرقی و عرض ۲۶ درجه و۵۴ دقیقه شمالی واقع شدهاست لافت در شرق جنگل حرا واقع شده و به لحاظ تقسیمات سیاسی یکی از مراکز جمعیتی بخش مرکزی در شهرستان در استان هرمزگان است.
بندرلافت یکی از دروازههای ورود به جزیره قشم است.این روستا در طی زمان ارزش سیاسی و اقتصادی بالایی داشته و بسیاری معاملات تجاری مهم در همین بندر انجام میشده است. برای شناخت بیشتر این روستای بندری زیبا همراه مجله گردشگری سفرزون باشید.
قدم به قدم در بندرلافت
نخستین چیزی که در ورود به بندرلافت توجه شما را جلب میکند معماری زیبا و تاریخی خانههای روستا است. خانههایی با نمای روشن و بادگیرهای هنرمندانه که صمیمیانه به شما لبخند میزنند. بادگیرهای زیبای هر خانه به هر میزان که تزئینات بیشتری داشته باشد نشان از ثروت صاحبخانه است! آنها خنکای هوا را به داخل خانه میکشند.
معماری کویری در جای جای بندر لافت به چشم میخورد و شما را به ضیافتی از جنس طبیعت میبرد. تراکم خانههای این روستا چنان آنها نزدیک هم کرده که این تنیدگی در کنار انبوه نخلها درکوچههای روستا سبب ایجاد سایههایی بلند شده تا عابران از گزند آفتاب تیز و تند جنوب در امان باشند. بادگیرها به تنهایی میتوانند جاذبهی لافت باشند. این سازهها که به چند صورت دو طرفه یا چهار طرفه ساخته میشوند و در تزئین آنها از نقوش اسلامی و خلیجی بسیار استفاده میشود.
جاذبههای دیدنی بندرلافت
از جذابیتهای لافت نمیتوان به سادگی گذشت. این روستای تاریخی سراسر زیبایی و شگفتی است. از مهمترین دیدنیهای این بندر میتوان به این موارد اشاره کرد:
- بام لافت
- جنگل های حرا
- قلعه نادری
- قلعه پرتغالی ها
- چاه های تلا
- زیارتگاه ها: زیارتگاه شیخ اندرآبی، زیارتگاه شیخ موسی، زیارتگاه شیخ شمس الدین و زیارتگاه سید حسن منصور
- مساجد: مسجد جامع لافت (مسجد حضرت رسول (ص))، مسجد ابوبکر صدیق (ره)، مسجد عمر ابن الخطاب (ره)، مسجد عثمان ذی النورین (ره)، مسجد امیرالمومنین علی (ع)، مسجد حسین (ع) و مسجد امام شافعی (ره)
- گورستان های تاریخی
- اسکله تاریخی
- اسکله باستانی
در ادامه به بررسی برخی از این جاذبهها میپردازیم.