بنادر یکی از مهمترین راههای تجارت به ویژه در سالهای دور بودهاند. ایران به دلیل داشتن موقعیت جغرافیایی خاص خود، زیباترین و وسیعترین بنادر را در شمال و جنوب در خود جای داده است. یکی از این بنادر که در گذشته رونق بسیاری داشته، بندر سیراف است. بندری که هرچند در این روزگار به رونق گذشته نیست، اما رگههای اصالت شهر آن را به یکی از جاذبههای گردشگری تبدیل کرده است. با مجله گردشگری همراه باشید تا از رازهای این بندر زیبا بیشتر بدانید.
روایتهای تاریخی بندر سیراف
اگر تاریخ بندر تاریخی سیراف را از دل کتابهای تاریخی جست و جو کنید، تصویری شگفت انگیز در مقابل شما نقش میبندد. گویی که فیلمی از گذشته در حال نمایش است. رفت و آمد کشتیها، صدای قایقهای لغزان بر موجها و هیاهوی ماهیگیران، همه را خواهید شنید. بندر سیراف امروزی جایی است که قرنها پیش، نامش در شمار یکی از قطبهای مهم تجاری ایران دیده میشد.اما امروزه از آن حال و هوا اندک نشانهای باقی مانده است.
سیراف، حاشیهی امن تجارت ایران
بندر سیراف که آن را با نامهای صیراف و طاهری هم میشناسند در مرکز شهرستان کنگان و در استان قرار دارد. در حقیقت محلی در میانهی عسلویه و بندر کنگان و مشرف به آبهای نیلگون خلیج فارس است. این منطقه در گذشته یکی از مهمترین مناطق اقتصادی در ایران بود و با وجود آنکه چندان وسیع نبود، توانست جایگاهی محکم در میان بنادر ایران برای خود بسازد. این تجارتها شامل اتصال با هندوستان، چین و شرق آفریقا بود و البته حجم وسیعی از صادرات بر دوش این بخش از خلیج فارس قرار داشت.
چند هزار سال قدمت در پس لنگرگاه سیراف
شهر سیراف شهری باستانی است که از قرن دوم هجری توانست شهرتی تجاری برای خود دست و پا کند. در آن زمان بندر سیراف سرزمینی باشکوه و ثروتمند بود. مردمان این خطه در استخراج مروارید و ساخت زیور آلات مهارت داشتند و بخشی از این دستسازههای ارزشمند سهم تجارت بود. بافت شهر اگرچه چندان لوکس نبود، اما گچبری از هنرهای مهم مردم بود و بسیاری از ثروتمندان و تاجران شهر را با گچبریهای بی نظیر منزلهایشان میشناختند.
محل پهلو گرفتن کشتیها را میتوان پر هیاهوترین نقطه از شهر دانست. بسیاری از خرید و فروشها در همان نقطه انجام میگرفت و ماهیگیری نیز در این منطقه رواج بسیاری داشت. البته قرارگرفتن در مسیر جاده ابریشم نقش زیادی ادامه مطلب...