شاید در میان مقاصد گردشگری نام کامبوج را کمتر شنیده باشید! اما این کشور نه چندان مشهور، چنان گوهر گرانبهایی درون خود دارد که محال است با دیدنش شیفتهاش نشوید! انگکور وات نام مجموعهای از معابد است که شبیه هیچ پرستشگاه دیگری در جهان نیست. تصور کنید در جنگل پهناوری قدم میزنید و به ناگاه برجهای غول پیکری شبیه غنچه نیلوفر آبی جلویتان سبز می شوند؛ در حالی که پشت دیوارهای رازآلود و خزه بستهشان، گنجینه های گرانبهایی به امانت دارند. دست همراهیتان را به مجله گردشگری سفرزون بدهید تا با این شگفتی بیبدیل ساخته دست بشر، بیشتر آشنایتان کنیم.
انگکور وات ترکیبی امروزی به معنای «شهر معبد» است. «انگکور» شکل بومی کلمهٔ نوکور است که از واژهٔ سانسکریت ناگارا بهمعنای پایتخت یا شهر گرفته شده و «وات» نیز واژهٔ خمری برای معبد است. این دوکلمه به مجموعهای از پرستشگاهها اطلاق می شود که در شهری در شمال غربی کامبوج به نام انگکور واقع است. این معبد بزرگترین بنای مذهبی در جهان است و اصلیترین جاذبهٔ گردشگری کامبوج به حساب می آید. به علاوه نشان ملی آن کشور بوده و طرح آن بر روی پرچم کامبوج نیز نقش بسته است.
تاریخچه ای خواندنی
این پرستشگاهها در اوایل سدهٔ دوازدهم برای شاه سوریاوارمان دوم در انگکور ساخته شد تا پرستشگاه حکومتی و پایتخت او قرار گیرد. در سال ۱۴۳۱ میلادی سربازان تایلندی به شهر انگکور هجوم آوردند و آن را ویران کردند. ویرانه شهر به حال خود رها شد. به تدریج گیاهان و درختان در اطراف شهر روییدند و آن را در خود پنهان ساختند. تا این که در سال ۱۸۵۰ میلادی یک مأمور فرانسوی به قصد میانبر هنگام سفر به این منطقه راه خود را از میان جنگل متراکم و گرمسیری کامبوج کوتاه کرد. او در کمال حیرت با ویرانههای یک شهر با شکوه روبرو شد و طولی نکشید که باستان شناسان برای جستجو و بازسازی این شهر از راه رسیدند.
انگکور وات ؛ بزرگترین پرستشگاه جهان
معبد انگکور وات بزرگترین معبد تک مذهبی در جهان است. وسعت این مجموعه معابد در حدود ۱۷۰ هکتار بوده و توانسته نام خود را در کتاب رکوردهای گینس ثبت کند. برای درک بهتر بزرگی این معبد میتوان آن را با کلیسای جامع سنپطرس در واتیکان مقایسه کرد که حدود ۱۰ هکتار وسعت دارد. و این در حالی است که کل شهر/کشور واتیکان در رم بهعنوان بزرگترین پایگاه کاتولیکهای جهان ۴۴ هکتار است.