سیر همنشینی هنر ایرانی با سلیقه اسلامی را میتوان در مساجد ساخته شده در طول تاریخ دنبال کرد. این سیر، نهتنها نشانگر شکل تکامل معماری ایرانی-اسلامی است، بلکه رسوخ اسلام را در روح مردمان این کشور را نمایان میکند. در سراسر ایران، مساجدی بینظیر از حیث معماری و آثار هنری وجود دارد که گواه این مدعاست. در این مطلب از مجله گردشگری سفرزون گردشی در زیباترین مساجد ایران خواهیم کرد تا بهرهای از این شکوه ببریم.
رقص رنگ و نور در مسجد نصیرالملک شیراز
هرگاه حرفی از مصاحبت رنگ و نور به میان میآید، نام مسجد نصیرالملک خودنمایی میکند. از درگاه چوبی مسجد، که جلوهگاه بینظیر کاشیکاری و مقرنسکاری است گرفته، تا ایوانها و دالانها و شبستانهای پر از رنگ و نور، تا مدتها مضمون رویاهای شما خواهندبود. آنچه این بنا را ممتاز میکند، استفاده سخاوتمندانه از کاشیهای صورتی و شیشههای رنگی در تزئین آن است. خاصیتی دلکش که لقب مسجد صورتی را به آن داده است. نکته جالب در این مسجد، بدون گنبد بودن آن است که نشانه استفاده خصوصی خاندان نصیرالملک از این مسجد است. این مسجد از زیباترین و بهترین مساجد ایران است.
پرسهای در تاریخ و معماری یکی از زیباترین مساجد ایران
هر قسمت از بنای این مسجد، ویژگیهایی تماشایی و زیبا دارد. اما دلیل شهرت مسجد نصیرالملک، شبستان غربی آن است. شبستانی با کفپوشی به رنگ فیروزه، و سقفی مملو از کاشیهای زیبا و شیشههای رنگی که در طول روز، محل رقص نور و رنگ است. این شبستان، نصیرالملک را تبدیل به یکی از زیباترین مساجد ایران کرده است.
۱۴۷سال پیش، یعنی ۱۲۹۴هـ.قمری، حسن معمار، به دستور میرزا حسنعلیخان نصیرالملک، مامور شد که مسجدی در املاک وی بنا کند. ساخت این مسجد ۱۲ سال طول کشید. مسجد نصیرالملک حالا، در محله گود عربان، جنوب خیابان لطفعلیخانزند، کوچه نصیرالملک قراردارد.
بهترین زمان بازدید از این مسجد، ساعت ۸ تا ۱۰ صبح است. همان وقتی که نور به حد اعلا در شبستان غربی افسونگری میکند. حتما عکسهایی از آن را دیدهاید. هزینه بازدید از مسجد برای ایرانیان، سه هزار تومان و برای گردشگران خارجی بیست هزار تومان است، ادامه مطلب...