سرزمینی است که تاریخی کهن دارد. این کشور پر جاذبه یکی از مقاصد اصلی سفر ایرانیان است. در سفربه ارمنستان شما با دنیایی از طعمهای جدید رو به رو میشود. غذاهای ارمنستان به قدمت همین سرزمین هستند. با مزه مزه کردن هر طعم بخشی از فرهنگ مردم آن را درک میکنید. ممکن است بعضی از این غذاها برای ما نام آشنا باشند. چرا که در سزمین قفقاز اشتراک بسیاری دیده میشود.ما در این مطلب از مجله گردشگری سفرزون میخواهیم گشتی در این طعمهای تازه و متنوع بزنیم. برای آشنایی بیشتر با غذاهای کشور ارمنستان همراه ما باشید.
قاپاما | Ghapama ، پر و پیمان در غذاهای ارمنستان
این غذا ترکیبی خوشبو است که در یک کدو تنبل پخته میشود! برای تهیه این غذا از ترکیب بادام، خرما، سیب، آلو، زغال اخته، زردآلو، آلو بخارا و کشمش استفاده میکنند. این مخلوط را با برنج نیم پز، عسل و دارچین، داخل کدو میریزند. کدو را با کمی آب روی شعلهای ملایم قرار میدهند. قاپاما یکی از غذاهای ارمنستان است که در مناسبتهایی خاص مانند کریسمس طبخ میشود.
اسپاس | spas
اسپاس یکی از سوپهای محبوب در میان غذاهای ارمنستان است. این سوپ بافتی سبک و طعمی لذتبخش دارد. اگر طرفدار خوردن یک کاسه سوپ خوشمزه هستید در ادامه با ما باشید.این سوپ یک وعدهی انرژی بخش برای روزهای سرد سال است. اما میتوان آن را بهصورت سرد هم میل کنید. برای تهیه اسپاس از ماست، جو(گندم)، خامه و سبزیجات تازه استفاده میکنند. این غذا به سوپ سفید هم معروف است.
خش یا کله پاچه | Khash
خش از آن اشتراکات فرهنگی خوشمزه است! کله پاچه در سفرهی غذاهای ارمنستان بسیار محبوب است. این غذا بیشتر برای روزهای سرد سال آماده میشود. خش در اکثر مواقع برای صبحانه در نظر گرفته میشود. این غذای پرکالری و خوشمزه با سیر فراوان تهیه میشود.
خورواتس | Khorovats
گوشت قرمز جایگاه ویژهای در غذاهای ارمنستان دارد. یکی از غذاهایی که در بین مردم بسیار محبوب است و شما اسم آن را در همهی منو ها میبینید، خورواتس است. میتوان گفت این کباب همان شیشلیک است. آماده کردن خورواتس برای ارمنیها یکی از راحتترین کارهاست. اگر به ارمنستان سفر کردید در انتخاب این غذا دقت کنید، چرا که با گوشت خوک نیز طبخ میشود.
هاریسا | Harissa
هاریسا یکی دیگر از محبوبترین غذاهای ارمنستان است. این غذای لطیف مانند حلیم است. از ویژگیهای خاص هاریسا جایگاه تاریخی آن است. این غذا در روزگار جنگهای عثمانی بسیار طبخ میشد. به همین دلیل از غذاهای ویژهی کشور محسوب میشود. برای تهیهی هاریسا گوشت مرغ یا گوسفند را به همراه گندم، برای مدتی طولانی روی شعلهای آرام قرار میدهند. تمام مواد نرم میشوند و حلیمی خوش طعم به دست میآید.