اگر اهل سفر کردن و گشت‌وگذار باشید، قطعا یکی از دغدغه‌های اصلی و جذابیت‌های هر سفر، بخش خوشمزه‌جات و خوردنی‌های آن است. هر شهر به تناسب آب‌و‌هوا، اقلیم و خلق‌و‌خوی مردمانش، غذاهای خوشمزه‌ای دارد که آدم را برای امتحان کردنشان تشویق می‌کند. از میان شهرهای ایران، کرمان، از آن دسته شهرهایی است که عطر و طعم غذاهایش هوش از سر آدم می‌برد. غذاهای کرمان ، با طعم‌های بی‌نظیر و رنگ و لعاب منحصر به فردشان، از گردشگران دلربایی می‌کنند و اگر یک بار طعم بی‌نظرشان را زیر زبانتان حس کنید، هیچگاه از یاد نخواهید برد.

غذاهای کرمان، بوی غذای مادربزرگ‌ها را می‌دهد. همانقدر خوشمزه، همانقدر پر از عشق و همانقدر خوش‌رنگ و رو! اگر از دوستداران خوراکی‌ها و غذاهای سنتی هستید، اگر دوست دارید چرخی در میان غذاهای کرمان بزنید و بینی‌تان پر شود از بوی زیره اصل و خوشمزه‌جات کرمانی، با مجله گردشگری سفرزون به سفر عطر و طعم و رنگ بیایید:

آبگوشت بادمجان و کشک؛ خوش‌طعم و به یادماندنی

آبگوشت از جمله غذاهای لذیذ و پرطرفدار ایرانی است. حالا اگر دور هم و با خانواده هم خورده شود، خوشمزگی‌اش چند برابر می‌شود. فکرش را بکنید که این آبگوشت، آبگوشت بادمجان و کشک کرمان هم باشد! دیگر از طعم و خوب و بوی خوشش هر چه بگوییم کم گفتیم.

آبگوشت بادمجان و کشک کرمان، از جمله غذاهای سنتی و پرطرفدار این شهر است. ترکیبی سحرآمیز از کشک‌ ساییده شده محلی، گوشت قرمز، نخود، لوبیا سفید، سیب‌زمینی، بادمجان، چغندر و خیار. آبگوشت بادمجان و کشک، اگرچه با زحمت زیادی درست می‌شود، اما آنقدر خوش طعم است همیشه در حافظه چشایی‌تان باقی خواهد ماند.

اگر از طرفداران این غذا هستید و یا ترکیب اعجاب‌انگیز آن، آب از دهانتان راه انداخت، سریع به کرمان سفر کنید و یک دل سیر آبگوشت کشک و بادمجان نوش جان کنید.

آبگوشت زیره با طعم اصیل زیره کرمانی

تا به حال ضرب‌المثل “زیره به کرمان بردن” به گوشتان خورده‌است؟ قطعا می‌دانید که یکی از سوغاتی‌های خوش‌عطر کرمان، زیره است. حالا تصور کنید که آبگوشت خوش عطر زیره را در دهانتان مزمزه می‌کنید. بهتر از این نمی‌شود! آبگوشت زیره، از دیگر غذاهای کرمان است که طرفداران زیادی دارد.

در آبگوشت زیره، خبری از نخود و لوبیا و سیب‌زمینی نیست. در عوض جایشان را زیره اصل کرمان، گوشت و سیر اعلا پر کرده است. برای درست کردن آبگوشت زیره، باید پیاز خورد شده را با گوشت تفت دهید. بعد گوشت را با سیر رنده شده، زیره خوش عطر کرمان، کمی رب و نمک و فلفل و زردچوبه با شعله کم بپزید. بعد هم نمک اضافه کنید و آن را با نان خشک محلی نوش جان کنید.

آش گندم شیر؛ مقوی و پرخاصیت

حالا که نزدیک به ماه مبارک رمضان و سفره‌های افطار هستیم، خوب است که با آش گندم شیر کرمان آشنا شویم. این آش خوش‌طعم مقوی، از جمله غذاهای خوشمزه و مقوی کرمان است که در ماه مبارک رمضان، بر سر سفره‌های افطار به وفور پیدا می‌شود.

آش گندم شیر، آنقدر مقوی است که می‌تواند گرسنگی روزه‌داریتان را برطرف کند. اگر در ماه رمضان مهمان شهر کرمان بودید، آش گندم شیر را از یاد نبرید.

اوماچ آش؛ داروی طبیعی  در غذاهای کرمان


اوماچ آش، آش محلی شهر کرمان است که در میان غذاهای کرمان، طرفداران زیادی دارد. این آش به دلیل وجود عدس و سبزی‌هایی مانند اسفناج، جعفری و گشنیز، از بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند.اوماچ آش، ترکیبی لذیذ از چغندر و عدس، سبزی و آرد و انواع ادویه‌های خوش‌عطر مانند سیاهدانه، کسرک، میتخم و زیره است.

اگر دوست دارید طعم یک آش محلی را بچشید و هرگز مریض