غذاهای رشت ، با آن رنگ و بوی منحصر به فرد و آن تنوع فوق‌العاده‌شان، به عنوان یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری این شهر زیبا شناخته می‌شوند. امکان ندارد به فکر سفر به گیلان بیفتید و دلتان نرود برای کباب ترش و باقلا قاتقی که قرار است از دست محلی‌ها بگیرید. همین است که یونسکو رشت را به عنوان شهر خلاق غذا انتخاب کرده است. علاوه بر تنوع غذاهای رشت، که از طبیعت پر برکت و خلاقیت مردمانش ریشه می‌گیرد، خوشمزگی و سلامتی این غذاها هم همیشه زبانزد بوده است.

مواد غذایی درجه یکی که هنرمندانه با هم ترکیب و با سلامت کامل پخته می‌شوند دلیل این سلامت است. استفاده حداقلی از سرخ کردن، استفاده زیاد از سبزیجات و گوشت سفید، ترکیب مواد غذایی با طبیعت گرم و سرد در کنار یکدیگر، استفاده از چاشنی‌ها و دورچین‌هایی که خواص غذا را تعدیل می‌کند، پخت برنج به صورت کته و … همه باعث سلامتی هر چه بیشتر غذاهای رشت می‌شود. با مجله گردشگری سفرزون همراه باشید تا چند تا از معروف‌ترین غذاهای خوشمزه رشت را به شما معرفی کنیم:

معرفی غذاهای رشت

کباب ترش


کباب ترش یکی از آن غذاهای خاصی است که در سفر به رشت حتما باید امتحان کنید. کبابی با طعمی ترش و به یاد ماندنی که در کنار کته سرو می‌کنند. برای درست کردن کباب ترش گوشت تازه راسته گوسفندی را در آب انار، رب انار، پیاز و سیر رنده شده، گردوی خرد شده و سبزی محلی چوچاق می‌خوابانند تا حسابی مزه بگیرد و بعد از چند ساعتی به سیخ می‌کشند و روی ذغال کباب می‌کنند.

مرغ ترش گیلانی


یکی از غذاهای رشت که حسابی وسوسه‌انگیز است، خورش مرغ ترش گیلانی است. خورشتی با مرغ، حبوبات و سبزیجات معطر که کنار برنج گیلان شاهکار است. برای طبخ این خورش ابتدا پیاز را خرد می‌کنند و بعد از تفت دادن، تکه‌های مرغ را به آن اضافه می‌کنند، سپس مرغ نیم‌پز را به همراه لپه و آب می‌گذارند تا خوب بپزد. سیر له شده و سبزیجات معطر خرد شده را هم با هم تفت می‌دهند و با آب نارنج و زعفران آب شده به مرغ پخته اضافه می‌کنند. در مرحله آخر هم تخم مرغ همزده را به خورشت جا افتاده اضافه می‌کنند تا آب خورش را بگیرد.

شوید قرمه


غذایی با طعمی ترش و بویی خوش. برای درست کردن شوید قرمه، مثل قرمه سبزی پیاز را با ادویه تفت می‌دهند و تکه‌های گوشت گوسفندی را به آن اضافه می‌کنند. سپس گوشت را می‌گذارند تا با آب خوب بپزد. لوبیا را هم جداگانه می‌پزند. در ظرفی شوید تازه ساطوری شده را تفت می‌دهند و وقتی گوشت به خوبی پخت، شوید، گوجه سبز، لوبیا و نمک را به آن اضافه می‌کنند و می‌گذارند خوب جا بیفتد. این خورشت ترش در کنار کته از خوشمزگی غوغا می‌کند.

میرزا قاسمی


شاید یکی از پرفایده‌ترین کارهایی که محمد قاسم خان والی، حاکم گیلان در زمان ناصرالدین شاه، انجام داد، ابداع غذای خوشمزه میرزاقاسمی بود. غذایی با بادمجان و سیر فراوان که از فرط خوشمزگی پخت آن بین غیرمحلی‌ها هم بسیار رایج است. برای پخت میرزا قاسمی، بادمجان را کبابی می‌کنند و بعد پوست می‌کنند و می‌کوبند. سیر را هم می‌کوبند و خوب در روغن سرخ می‌کنند سپس بادمجان را به همراه گوجه و کمی رب به مواد می‌افزایند و آخر کار هم چند تا تخم مرغ در این مخلوط خوشمزه می‌شکنند. میرزا قاسمی را هم کنار کته و هم با نان سرو می‌کنند.

برای دریافت راهنمای سفر به رشت کلیک کنید.

برای آشنایی بیشتر با دیدنی های رشت کلیک کنید.