راهنمای خرید سوغات قزوین
به قزوین که سفر میکنید، یکی از اولین مقاصد گردشگریتان، دیدن از بازار سنتی فوقالعاده این شهر خواهد بود. وقتی هم که به بازار قدم میگذارید، دلتان نمیآید سوغات قزوین را برای عزیزانتان تهیه نکنید. این شهر خوش آب و هوا و حاصلخیز، با مردم هنرمندش، انقدر همیشه پرنعمت بوده است که سوغاتیهای متنوع و زیادی هم دارد. تنوع زیاد سوغات قزوین ممکن است انتخاب را برای شما سخت کند. اما از طرفی در قزوین میتوانید برای هر کسی با هر شخصیتی سوغات بخرید و خوشحالش کنید. در این مطلب، مجله گردشگری سفرزون بهترین و اصیلترین سوغات قزوین را به شما معرفی میکند تا بتوانید بهترین انتخاب را برای عزیزانتان داشته باشید:
اگر با خانمهای سن و سالدار قزوینی معاشرتی داشته باشید و بپرسید که از خاطراتشان برایتان بگویند یکی از مهمترین خاطراتشان حتما مراسم شیرینیپزی شبهای اعیاد خواهد بود. وقتی که خانمهای خوشسلیقه قزوینی دور هم جمع میشدند و سینی سینی انواع شیرینیها و باقلواهای خوشمزه مخصوص قزوین را برای پذیرایی عیدشان درست میکردند. دختربچهها با شادی روی شیرینیها کنجد و پودر پسته میپاشیدند یا شیرینیها را قالب میزدند و بوی عید همه خانه قدیمی را فرا میگرفت. شاید این روزها دیگر این رسوم مثل سابق مورد توجه قرار نگیرد اما حالا هم بخش بزرگی از سوغات قزوین همین شیرینیهایی است که از آن زمان به یادگار مانده است:
نان چای یک شیرینی خشک و ماندگار است که با خیال راحت میتوانید برای دوستانتان هدیه ببرید. برای درست کردن نان چای ابتدا خمیری از آرد، تخم مرغ، کره، پودر هل، پودر قند و ماست درست میکنند. بعد با قالبهای زیبا خمیر را قالب میزنند، رویش را از مایعی اززرده تخم مرغ، زعفران و ماست میمالند و با کنجد یا پودر پسته تزئینش میکنند. سپس در فر میگذارند تا بپزد. این شیرینی را حتما در ظرفی در بسته نگهداری کنید تا ماندگاریاش بیشتر شود.
نان نازک قزوینی
نان نازک قزوین انقدر ترد و خوشمزه است که برای هر کس سوغات ببرید یک دنیا لذت هدیهاش کردهاید. برای درست کردن نان نازک با شکر، شیر، کره، مایه خمیر، ماست، آرد، بیکینگ پودر و تخم مرغ، خمیر نرم و یکدستی درست میکنند. پس از اینکه به خمیر استراحت دادند آن را به صورت بسیار نازک پهن میکنند و رویش را با پودر مغزهای مختلف پر میکنند. بعد خمیر را رول میکنند و به صورت زیبایی قطعه قطعه میکنند، رویش را تزئین میکنند و میگذارند در فر تا بپزد. نان نازک را بر اساس مغزی که در آن استفاده کردهاند نامگذاری میکنند: نازک پستهای، نازک گردویی و…
نان چرخی قزوین
نان چرخی با آن سر و شکل زیبایش، کنار چای، طعمی فوقالعاده ه دارد. برای درست کردن نان چرخی از چرخ گوشت با قالب مخصوص استفاده میکنند. خمیر نان چرخی را که شبیه خمیر اکثر شیرینیهای قزوینی است، درست می کنند و بعد از استراحت دادن به خمیر آن را در چرخ گوشت میریزند. بعد با قیچی خمیر را به اندازههای دلخواه قیچی میکنند و با پودر پسته یا تخم خرفه تزئین میکنند و می گذارند تا در فر بپزد. نان چرخی را با اضافه کردن زعفران، کاکائو و … در طعمها و رنگهای مختلف به شما ارائه میدهند.
برای دریافت راهنمای سفر به قزوین کلیک کنید.
برای آشنایی بیشتر با دیدنی های قزوین کلیک کنید.