هرگاه صحبت از وطن و وطن‌پرستی به میان می‌آید، نهضت مشروطیت، جزو اولین چیزهایی است که در ذهن خوش می‌نشیند. مشروطه در دل خودش، میهن‌پرستی، شجاعت و تلاش را جای داده‌ است. حالا ما تنها به یادگاری‌های مشروطه دسترسی داریم. خانه‌هایی که روزی آبستن حوادث تلخ و شیرین این دوران بوده‌اند و آجر به آجر دیوارهایش رنگ و بوی آن زمانی دارند. یکی از این خانه‌ها، خانه مشروطه اصفهان است‌. خانه‌ای که همچنان گرمای مبارزه و عدالت‌خواهی در آن ماندگار است.

خانه مشروطه اصفهان، یکی از موزه‌ها و بناهای به جای مانده از دوران قاجار است که بسیار مورد توجه گردشگران و مسافران این شهر قرار گرفته است. اگر دوست دارید بیشتر درباره خانه مشروطه اصفهان بدانید و با معماری و بنای این خانه زیبا آشنا شوید، با مجله گردشگری سفرزون همراه باشید:

خانه مشروطه اصفهان؛ بازمانده قاجار

خانه مشروطه اصفهان یادگار دوران قاجار است که معماری زیبا و منحصر به فرد آن توجه بسیاری از افراد را به خودش جلب کرده است. این خانه زیبا و پرخاطره، متعلق به حاج آقا نورالله نجفی اصفهانی است که از رهبران سیاسی در عصر مشروطه بوده. آنچه که این خانه را دوست داشتنی و مهم می‌کند، این است که در حدود یک صد سال پیش بسیاری از رجل سیاسی، مبارزان آن دوران، آزادیخواهان و مردم این شهر، برای صحبت درباره امور اداره مملکت و برقراری حکومت غیراستبدادی گرد هم می‌آمدند و به بحث و مشورت مشغول می‌شدند.

خانه مشروطه اصفهان، اهمیت زیادی در حافظه تاریخی ایران دارد و گوشه‌ای از تاریخ پربار این مملکت به حساب می‌آید. آگاهی درباره تاریخ و حوادثی که در گذشته در کشور اتفاق افتاده است، از مهم‌ترین نکاتی است که هر یک از ما باید به آن توجه کنیم.

معماری خانه موزه مشروطه؛ رقص خورشید لابه‌لای شیشه‌‌های رنگی

معماری و هنر به کار رفته در ساخت این خانه تاریخی و مهم، آنقد زیبا و چشم‌نواز است که می‌توان از آن به عنوان موزه‌ای غنی چه از نظر رخدادهای تاریخی و چه از حیث معماری و هنرنمایی استادکاران یاد کرد. خانه مشروطه اصفهان از دو شاه نشین شمالی و جنوبی و دو حیاط اندرونی و بیرونی تشکیل شده است که دوازده اتاق، آن را کامل می‌کند.

اتاق هفت دری این خانه، یکی از مشهورترین اتاق‌های آن، از دو طرف مزین به شیشه‌کاری‌های زیبا و چشم‌نواز است. شیشه‌کاری‌ها بر روی هفت لنگه در که در اصطلاح به آن‌ها اُرُسی گفته می‌شود کار شده. در هنگام تابش نور خورشید و برخورد با شیشه‌ها، فضایی زیبا در اتاق به وجود می‌آید که چشم را به خود خیره می‌کند. یکی از زیباترین قسمت‌های خانه مشروطه اصفهان، تالار آن است که با تزییناتی همچون گچبری‌های ظریف و نقاشی‌های شیر و شکر، بخاری گچ‌بری شده و اُرُسی‌ با شیشه‌های رنگی پر شده‌ و شکوه و جلال چشم‌نوازی را به تالار بخشیده‌است. معماری این بنا، علاوه‌بر زیبایی نشانگر گوشه‌ای از فرهنگ و سبک هنری و زندگی مردم آن است.

برای دریافت راهنمای سفر به اصفهان کلیک کنید.

رای آشنایی بیشتر با دیدنی های اصفهان کلیک کنید.