اگر اهل دیدن فیلمهای اکشن هالیوودی باشید، شاید چندین بار در ذهن خود فانتزی حضور در یکی از این داستانها را داشتهاید. به عنوان مثال اینکه اگر من جای فلان بازیگر بودم، از این اتاق به فلان روش فرار میکردم. یا اینکه بهترین راه برای حل این معما فلان روش بود. شاید بارها از پشت تلویزیون بر سر بازیگر فریاد کشیدهاید که این کار اشتباه است و باید آن کار را انجام بدهی. اما واقعا اگر خودتان در چنین موقعیتی گیر بیافتید، چطور عمل میکنید؟ آیا واقعا داستان آنطور که تصور میکنید آسان است؟ یا زمانی که در میانه داستان قرار بگیرید، قضیه شکل دیگری به خود پیدا میکند؟ شاید گاهی انسان بخواهد به صورت غیر طبیعی هم کمی آدرنالین ترشح کند. اگر شما هم اینطور هستید، پس بهتر است کمی بیشتر با اتاق فرار آشنا شوید. با سفرزون همراه شوید تا حس کنجکاوی شما ارضاء شود.
اتاق فرار ، تجربهای هیجان انگیز
اتاق فرار یا همان اسکیپ روم، نام یک بازی بسیار محبوب است. در این بازی شما و همتیمیتان باید بتوانید دقیقا همانند فیلمها، یک معما را حل کنید. این بازی دقیقا همان حسی را به شما میدهد که انگار وسط یک فیلم جنایی – هیجانی هالیوودی از خواب بیدار شدهاید. این بازی دقیقا همانند فیلمهای اکشن، سناریوهای مختلفی دارد. گاهی ممکن است شما را داخل یک رستوران متروکه دست و پا بسته رها کنند و گاهی ممکن است داخل یک ایستگاه فضایی به هوش بیایید. شاید تعجب کنید اگر بدانید که حتی ممکن است گاهی وسط یک زندان مخوف به هوش بیایید که قاتلان زنجیرهای نیز به دنبال شما هستند!به هر حال در هر سناریویی که قرار بگیرید، باید سرنخ ها را پیدا کرده و آنها را دنبال کنید. این کار را باید مرحله به مرحله ادامه دهید تا معمای پایانی را حل کنید. اسکیپ روم یا همان اتاق فرار، تجربه حس هیجان محض است. گاهی این هیجان با حس ترس، وحشت و دلهره همراه خواهد بود. جالبی اتاق فرار در این است که شما در کنار این حسها باید منطقی تصمیم بگیرید. یافتن سرنخها در این حال و هوا بسیار سخت است. شاید در ابتدا خیلی حس ترس را تجربه نکنید و بگویید این یک بازی است، اما هرچقدر که بگذرد، واقعا در بازی غرق میشوید. هیچ بازی دیگری در دنیا امکان تجربه این حس را به شما نمیدهد.
بخشهای مختلف اتاق فرار چیست؟
به صورت کلی بازی اتاق فرار را میتوان به چهار بخش مختلف تقسیم کرد. بنابراین هر بخش را به شما معرفی میکنیم تا بیشتر با آنها آشنا شوید.
سناریو
به نوعی یکی از مهمترین بخشهای بازی اتاق فرار سناریو و انتخاب آن است. اگر یک سناریو به خوبی طراحی شده باشد، قطعا از آن لذت خواهید برد. سناریوهای قوی را میتوانید با توجه به نظرات دیگران پیدا کنید. بهتر است یک سناریو با طراحی قوی و تو در تو را انتخاب کنید تا شما را به اوج هیجان برساند.
البته باید بدانید که سناریوها شبیه به هم نیستند. تقریبا هر سناریو را میتوان در شش ژانر مختلف نوشت. هیجان انگیز، ترسناک، معمایی، جنایی، کاراگاهی و فانتزی، اینها ژانرهایی هستند که سناریوها در آن نوشته میشوند. به همین دلیل بهتر است پیش از بازی ژانر مورد علاقه خود را پیدا کنید. به این ترتیب در انتخاب سناریو یک گام جلوتر از دیگران خواهید بود و میدانید که قرار است انتظار چه چیزی را داشته باشید.
محیط بازی
محیط بازی به جرات مهمترین بخش بازی است. طراحی محیط بازی از اهمیت ویژهای برخوردار است. یک محیط بازی بسیار حرفهای میتواند حس ترس، هیجان و یا رمز و راز را به شما تلقین کند. اگر محیط بازی به خوبی طراحی نشده باشد، دقیقا حس این را خواهید داشت که انگار وسط یک بازی گیر افتادهاید. اما یک طراحی حرفهای، به شما این حس را منتقل میکند که انگار در دنیای واقعی دچار این مشکلات شدهاید.
از طرفی حل معماهایی که در محیط بازی حرفهای به وجود میآیند، بسیار دشوار خواهد بود. در حالی که داخل محیط بازی معمولی شاید بتوانید به سادگی یک معما را حل کنید. اگر طراح یک محیط بازی بسیار حرفهای عمل کند، حتی سرنخهای گمراه کننده نیز در بازی قرار میدهد. یعنی ممکن است چندین و چند سر نخ مختلف پیدا کرده باشید اما یکی از آنها آنقدر بیربط باشد که تمامی منطق شما را زیر سوال میبرد.
مخصوصا در اتاق فرار ترسناک، جلوههای ویژه میتوانند شما را واقعا وارد حس ترس و وحشت کنند. همچنین عوامل مختلف در این نوع اتاق فرار باعث از بین بردن تمرکز شما میشوند. در یک اتاق فرار حرفهای به عنوان مثال ممکن است با گوش دادن به صدایی که از یک جسم بیرون میاید بتوانید رمز اتاقی را پیدا کنید.
گروههای شرکت کننده
همانطور که اشاره کردیم، این بازی به صورت گروهی قابل اجرا است. این یعنی نمیتوانید به صورت انفرادی بازی کنید و هم چنین نیاز به همکاری با سایر اعضای تیم دارید. در این بازی شما اصلا نباید تکروی کنید. همه باید با یکدیگر همکاری و تعامل داشته باشند تا معما به بهترین نحو ممکن حل شود.
در ضمن بهتر است کسانی که به این بازی علاقه دارند در یک تیم قرار بگیرند. تلاش نکنید کسانی که به این بازی علاقه ندارند را همراه خود کنید. به این طریق قطعا اتاق فرار برای شما لذت بخش نخواهد بود. از طرف دیگر بهتر است کسانی که در بازی اتاق فرار شرکت میکنند، در یک گروه سنی باشند.
اپراتور بازی
اپراتور بازی اتاق فرار در ترساندن شما نقش بسزایی دارد. او کسی است که از دور بازی را نگاه میکند و بر آن نظارت دارد. اپراتور وظیفه دارد که به عنوان مثال در هنگام ورود به اتاق از دستگاه مه ساز استفاده کند و یا در قسمتی از بازی صدای وحشتناک را پخش کند. علاوه بر همه اینها، اپراتور بازی کسی است که اگر دچار مشکل شدید میتوانید با او تماس بگیرید.
اگر در حین بازی خسته شدید و خواستید آن را ترک کنید، باید با اپراتور تماس بگیرید. حتی گاهی ممکن است در حین روند بازی مشکلی برای طراحی صحنه به وجود بیاید. در این گونه موارد نیز باید با اپراتور بازی اتاق فرار تماس بگیرید.
نکاتی که در مورد اتاق فرار باید بدانید
- در بازیهای کلبه وحشت و سبک روانی، معمولا دست و پای شما را میبندند. به همین دلیل اگر فوبیای بسته شدن دست و پا را دارید، به هیچ وجه در این بازی شرکت نکنید.
- در برخی مراحل بازی اتاق فرار ممکن است شما را در تاریکی محض قرار دهند. به همین دلیل اگر از تاریکی محض هراس دارید، در این نوع اتاق فرار شرکت نکنید.
- در بسیاری از اتاق فرارها، شما را در یک مکان کوچک قرار میدهند. به همین دلیل اگر از فضاهای تنگ و کوچک هراس دارید، در این بازی شرکت نکنید.
- نگران لمس فیزیکی نباشید. چه خانمها چه آقایان در این بازی به هیچ وجه لمس نمیشود.
- بازی اتاق فرار تنها برای افراد بالای ۱۵ سال طراحی شده. البته بازی کلبه وحشت و روانی تنها برای افراد بالای ۱۸ سال مجاز است. البته اگر والدین در کنار آنها باشند، تا ۱۶ سال نیز میتوانند در این بازی شرکت کنند.
- اگر همراه خود قصد دارید یک کودک ۱۰ ساله بیاورید، مشکلی ندارد، اما کودکان به تنهایی نمیتوانند شرکت کنند.
- حتما ۱۵ دقیقه پیش از شروع بازی داخل سالن باشید.
- در هر لحظه از بازی میتوانید انصراف دهید. اما انصراف به منزله پایان بازی خواهد بود و تیم شما نیز بازنده اعلام میشود.