در طول سفر یکی از مهم‌ترین مسائل حفظ امنیت مالی و جانی است که در این مطلب سفرزون در مورد راهنمای بیمه مسافرتی برای شما می‌نویسم. اگر تصادفی برای ما اتفاق افتد یا از ما دزدی شود، در این موارد بیمه مسافرتی می‌تواند به کمک ما آید و از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کند. انواع مختلفی از بیمه‌های مسافرتی وجود دارد که با هم به بررسی آنها می‌پردازیم، تا زمانی که به بیمه نیاز داشتید بهترین انتخاب را کنید.

چرا به بیمه احتیاج داریم؟

به شما توصیه می‌کنیم اگر به خارج از کشور سفر می‌کنید، حتما بیمه مسافرتی تهیه کنید، چون هیچوقت نمی‌توانید پیش‌بینی کنید چه اتفاقی ممکن است رخ دهد و چه هزینه‌ای برای شما بردارد.

انواع بیمه مسافرتی:

بیمه کنسلی سفر

بیمه کنسلی سفر به گونه‌ای طراحی شده است که در صورت بروز مشکلی اورژانسی، تمام یا بخشی از هزینه‌های مسافرتی را که به طور عادی غیر قابل استرداد است به شما برگردانند. معمولا درست هنگام رزرو پرواز از طریق سایت، این بیمه به شما پیشنهاد می‌شود و پس از خرید بلیط دیگر در دسترس نیست. اگر یک سفر گران قیمت با پروازهای طولانی دارید، این بیمه برای شما مناسب است.

بیمه دزدی یا گم شدن چمدان

بیمه سرقت، همه یا برخی از وسایل شما را در صورت گم شدن در بر می‌گیرد. قبل از خرید این بیمه، حتما برگه‌ای را که در مورد نوع بیمه توضیح داده است، به خوبی مطالعه کنید. به دلیل اینکه شرایط‌ لازم دز موقعیت‌های متفاوت برای طرح دعوی و فرمول ارزش گذاری بسیار متفاوت‌اند.

در کل این نوع بیمه زمانی ارزشمند است که در سفر وسایل گران قیمت همراه خود داشته باشید.

بیمه مسافرتی پزشکی اضطراری

توضیحات موجود در راهنمای بیمه مسافرتی می‌تواند برای کسانی که قصد سفر دارند مفید باشد. بیمه مسافرتی پزشکیِ اضطراری شما را برای هزینه‌های پزشکی غیر منتظره در هنگام مسافرت بیمه می کند. همچنین این نوع بیمه رایج‌ترین بیمه خریداری شده و احتمالا عملی‌ترین نوع بیمه مسافرتی در بازار است.

همچنین برخی از بیمه‌ها اتفاقات غیر قابل پیش‌بینی از جمله حوادث ورزشی را پوشش می‌دهند، اما برخی دیگر اینگونه نیستند. برای شرکت‌های بیمه اهمیت دارد که هنگام مجروح شدن دقیقاً مشغول به انجام دادن چه کاری بوده‌اید. اگر در مکان‌های آشفته سیاسی یا در یک حادثه تروریستی آسیب ببینید، تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرید، پس حتما برگه‌ای که در مورد نوع بیمه توضیح داده است را به خوبی مطالعه کنید.

گذشته از این‌ها، اگر بیمار شوید یا تصادف کنید، این نوع بیمه می تواند برای شما ارزش زیادی داشته باشد.

از کدام شرکت‌ها بیمه مسافرتی تهیه کنیم؟

بیمه مسافرتی را از معتبرترین شرکت‌های بیمه‌ای مانند بیمه سامان، بیمه دی، بیمه پاسارگاد، بیمه پارسیان، بیمه ملت، بیمه آسیا، بیمه کارآفرین و … تهیه کنید.

مقایسه قیمت‌ها و شرایط شرکت‌های مختلف به شما این امکان را می‌دهد که مناسب‌ترین مورد را انتخاب کنید. بعضی از شرکت‌های بیمه امکان صدور آنلاین بیمه نامه را دارند و با اتمام خرید می‌توانید از بیمه نامه خود پرینت بگیرید. این مورد به طور ویژه مناسب افرادی است که نیاز دارند به سرعت پیش از سفر بیمه نامه مسافرتی تهیه کنند.

واژه‌های عمومی بیمه‌نامه سفر

هر وقت به یک موضوع مهم مانند بیمه سفر بر خورد کردید به راهنمای بیمه مسافرتی رجوع کنید.

همچنین لازم است با اصطلاحات مهمی که وجود دارد آشنایی داشته باشید تا بتوانید با اطمینان خرید درست را انجام دهید.

بیمه ‌شده:

در واقع همان ‌‌بیمه‌ گذار است و به هر فردی که کمتر از ۷۰ سال سن دارد و ساکن یا مقیم کشور ایران است و تحت پوشش ‌‌بیمه ‌نامه مسافرتی صادره از طرف شرکت ‌‌بیمه‌ گر قرار گرفته باشد، بیمه ‌شده گفته می‌شود.

حق ‌بیمه:

وجهی که بیمه‌ شده در مقابل تعهدات ‌‌بیمه‌ گر می‌پردازد و انجام تعهدات ‌‌بیمه ‌گر مشروط به پرداخت حق‌ بیمه، به نحوی که در قرارداد ‌‌بیمه‌ نامه توافق شده است.

موضوع بیمه:

جبران مالی خسارات و هزینه‌های پزشکی و غیر پزشکی و ارائه سایر خدمات طبق شرایط درج شده در ‌‌بیمه‌ نامه.

فرانشیز:

بخشی از هزینه‌ها که به عهده فرد است و توسط بیمه‌ شده پرداخت می‌شود.

 

واژه‌های تخصصی بیمه‌نامه سفر

بستگان درجه اول:

شامل همسر قانونی، فرزندان (کمتر از ۱۸ سال)، پدر، مادر، برادر و خواهر بیمه ‌شده می‌شود.

صدمات بدنی:

عارضه پزشکی  که به دلیل یک حادثه ناگهانی و خارج از اراده و کنترل ‌‌بیمه‌ گذار، پس از شروع سفر بیمه‌ شده به خارج به وجود آمده باشد.

بیماری:

بروز تغییرات در سلامتی ‌‌بیمه‌ گذار در طول مدت اعتبار ‌‌بیمه ‌نامه که توسط یک پزشک تشخیص و تایید شده باشد. البته باید این بیماری مادرزادی و ارثی نباشد و ‌‌بیمه‌ گذار سابقه آن بیماری را قبل از دریافت بیمه مسافرتی نداشته باشد.

بیماری حاد:

بروز تغییرات در سلامتی بیمه‌ شده که باعث بستری شدن شخص در بیمارستان شود و بنا به نظر تیم پزشکی، ‌‌بیمه‌ گذار قادر به ادامه سفر در تاریخ برنامه‌ریزی شده نباشد و یا این که برای فرد خطر جانی داشته باشد.

قرنطینه اجباری پزشکی:

انجام عملیات ایزوله و محدود کردن اجباری فرد به منظور جلوگیری از فراگیر شدن یک بیماری.

مدارک لازم برای دریافت خسارت بیمه مسافرتی

مدارک عمومی لازم جهت تشکیل پرونده و بررسی دریافت خسارت بیمه مسافرتی:

۱- تصویر بیمه نامه

۲- تصویر بلیط رفت

۳- تصویر صفحه اول پاسپورت

۴- تصویر ویزا

۵- تصویر مهر ورود و خروج از کشور ایران (مندرج در پاسپورت)

امیدواریم راهنمای بیمه مسافرتی به شما کمک کند با توجه به شرایط سفری که پیش‌ رو دارید، بهترین انتخاب را کنید.

در صورتی که تا الان از خدمات بیمه مسافرتی استفاده کرده‌اید، تجربه خودتان را با ما در سفرزون به اشتراک بگذارید.