همه ما با دبی کاملا آشنا هستیم؛ شهری زیبا و کویری که در همسایگی جنوب ایران قرار دارد. این شهر را میتوان بزرگترین شهر در امارات متحده عربی دانست. شهری که از نظر تاریخی کمتر از هزار سال قدمت دارد. در حقیقت اولین نشانههای شهر سازی در سال ۱۷۹۹ داخل دبی به چشم خورد. اما با این حال تا سال ۱۸۳۳ میلادی، اصلا آن را شهر خطاب نمیکردند. شهری که در کمتر از سی سال تبدیل به شهر «ترینها» شده است. شهری که در آن بزرگترینها، بهترینها، گرانترینها، مجللترینها، بلندترینها و سریعترینها را میتوان یافت. بر طبق همین شعار، قطعا بزرگترین و مجللترین قاب عکس دنیا را نیز میتوان داخل دبی یافت. با سفرزون همراه باشید تا دبی فریم ، بزرگترین و زیباترین قاب عکس دنیا را بهتر بشناسید.
دبی ، نمادی از پیشرفت برقآسا
در حال حاضر دبی شهری است که با شنیدن نامش، هوس سفر به آن را در دل پیدا میکنید. اما تا حدود ۲۰۰ سال پیش، اثری از شهرسازی داخل دبی مشاهده نمیشد. شهری که امروزه شهر آسمانخراشها است، در ابتدا توسط یک دزد دریایی اداره میشد. جالب است بدانید که تنها به دلیل پیدایش نفت و با تکیه بر موقعیت استراتژیک عالی در منطقه، دبی جان گرفت. قرن بیستم را میتوان زمان آغاز پیشرفت دبی دانست. در سال ۱۹۶۶، دبی و قطر تصمیم گرفتند که یک واحد پولی متحد با هم ایجاد کنند و دبی تبدیل به یک بندر مهم در منطقه شد.
در سال ۱۹۷۱ بود که دولت بریتانیا از دبی خارج شد و دبی پیشرفت برق آسای خود را آغاز کرد. جالب است که در کمتر از چهل سال، شاهد چنین حجمی از پیشرفت بودیم. حالا دبی تبدیل به یکی از شهرهای تجاری مهم در تمام خاورمیانه شده و سرمایهگذاران بسیار زیادی را به خود جلب کرده است. این شهر کویری که واقعا شرایط زندگی در آن دشوار است، حالا یکی از شهرهای مهم توریستی جهان به شمار میآید. به همین علت دولت سلطنتی امارات، همیشه در پی افزایش جاذبههای توریستی این شهر است. به طوری که هر چند سال یک بار شاهد ظهور یک جاذبه خارقالعاده در دبی هستیم. جاذبهای که در سال ۲۰۱۸ متولد شد، دبی فریم یا همان قاب دبی نام داشت که همگان را شگفتزده کرد.
دبی فریم چیست؟
خب پیش از هرچیز قطعا قصد دارید بدانید که دبی فریم چیست؟ دبی فریم یا همان قاب دبی ، نام یک سازه بسیار غول آسا است که در منطقه زعبیل دبی قرار گرفته. زمانی که از دور به این سازه عظیم نگاه کنید، انگار که یک قاب عکس بسیار بزرگ را میبینید. این سازه از دو برج چهل و هشت طبقه ساخته شده است که به وسیله پلی ۹۳ متری به هم متصل میشوند.
این بنای ۱۵۰ متری تنها به منظور زیباتر کردن شهر ساخته نشده، بلکه داخل این برجها واحدهای اداری، تجاری و مسکونی وجود دارند. همچنین باید بدانید که در ضلع بالایی این قاب عکس، گالری بینظیری قرار دارد که میتوانید از آن بازدید کنید.
این سازه را بیشتر میتوان یک اثر هنری دانست. دبی فریم یک اثر هنری معماری است که ساخت آن به تنهایی ۲۶۰ میلیون درهم هزینه برداشته! روکش دبی فریم به رنگ طلایی بوده و در طول روز درخششی خارق العاده و خیره کننده دارد. نورپردازی آن نیز در طول شب آنقدر زیباست که میخواهید ساعتها به آن خیره باشید.
هدف ساخت دبی فریم چیست؟
دبی فریم تنها به قصد جلب توریست ساخته شده است. شاید از خود بپرسید که چرا این سازه عظیم به شکل یک قاب عکس است؟ خب در درجه اول این سازه نیز هم سو با شعار همیشگی دبی بوده و جزء «ترینها» به شمار میآید. در نتیجه امروز میتوان بزرگترین قاب عکس یا همان فریم دنیا را متعلق به دبی دانست.
از طرف دیگر در آستانه ۵۰ سالگی استقلال کامل دبی و خروج از استعمار انگلیس، دولت امارات قصد داشت به دنیا نشان دهد که امروز باید از یک قاب دیگری به دبی نگاه کنند. شهری که تا چهل سال پیش کمتر کسی در آن زندگی میکرد، حالا مرکز تجارت و تبادل تمام خاورمیانه است. شهری که میزبان معاملات جهانی زیادی است و سرمایهگذاران ارزشمندی را جذب خود کرده.
زمانی که از دور دست خیره به دبی فریم شوید، از هر طرف نمایی جذاب را خواهید دید. نمایی از آسمانخراشهایی که سر به فلک کشیدهاند و این نشان میدهد که دبی به چه مرحلهای از پیشرفت دست پیدا کرده است. از طرفی هم دولت امارات قصد دارد تا نمایشگاه اکسپو سال ۲۰۲۰ را در این سازه خارقالعاده برگزار کند.
جنجال ساخت دبی فریم
دولت امارات در سال ۲۰۰۸ به منظور یافتن ایدههای جدید برای ساخت جاذبههای توریستی منحصر به فرد، مسابقهای برگزار کرد. در این مسابقه فردی با نام فرناندو دونیس، که یک معمار مکزیکی بود، برنده شد. وی پیشنهاد طرحی بسیار مشابه دبی فریم را داده بود. این معمار مکزیکی برنده جایزه ۱۰۰ هزار دلاری شد و دولت امارات در طی مراسمی از وی تجلیل به عمل آورد.
در این مراسم پس از تقدیر و تشکر، پیشنهاد قراردادی به دنیس داده شد. در این قرارداد قید شده بود که دنیس باید مالکیت معنوی خود را به دولت امارات واگذار کند و در ازای پرداخت هزینهای معین، همکاری کاملی طی ساخت این پروژه داشته باشد. دنیس که قصد واگذاری حق معنوی اثر هنری خود را نداشت، از امضاء این قرارداد سر باز زد.
اما بر طبق شایعات، دولت امارات این طرح را دزدید و برای ساخت آن با یک شرکت مهندسی هلندی وارد مذاکره شد. شرکت آرکادیس نیز این پروژه را پذیرفت و در نهایت به ساخت دبی فریم ختم شد. هنوز هم دنیس در دادگاههای مختلف قصد دارد تا حق و حقوق خود را دریافت نماید.
داخل دبی فریم چه میگذرد؟
خاطر نشان کردیم که داخل این قاب عظیم الجثه خالی نیست و گالری بزرگی در ضلع بالایی آن واقع شده است. برای بازدید از دبی فریم باید از درب ورودی داخل شوید. به محض ورود، وارد لابی خواهید شد. لابی این سازه بسیار شیک، مجلل و دیدنی است. از لابی باید وارد آسانسور شیشهای شوید. این آسانسور شیشهای تنها در عرض ۷۵ ثانیه میتواند چهل و هشت طبقه را بالا برود. سوار این آسانسور شدن نیز به خودی خود تجربهای منحصر به فرد و فراموش نشدنی خواهد بود.
ایستگاه آخر این آسانسور، مکانی به نام سکوی بازدید است که به آن اسکای دک میگویند. اسکای دک یک طبقه کاملا شیشهای است که شما میتوانید در آن از روی پلی شیشهای عبور کنید. این شیشهها آنقدر مستحکم هستند که تا دویست نفر میتوانند به صورت همزمان از روی آن عبور کنند. پس لازم نیست نگران شکستن آن باشید! واقعا قدم برداشتن بر شیشهای که در ارتفاع ۱۵۰ متری از سطح زمین قرار گرفته، حس وصف ناپذیری دارد. بسیاری از بازدیدکنندگان در اینجا عکس برداری و خاطره منحصر به فرد خود را ثبت میکنند.
همچنین شما میتوانید از کافه و فروشگاهِ این طبقه استفاده کنید تا برای عزیزان خود سوغاتی بخرید. در ضمن آبنمایی زیبا نیز داخل همین طبقه وجود دارد که میتوانید از دیدن آن لذت برده و عکسهای زیبایی بگیرید. در نهایت هم بهتر است سری به تونل زمان بزنید. تونل زمان دبی، با استفاده از تکنولوژی سه بعدی، تصاویری از آینده نزدیک دبی را به بازدیدکنندگان نشان میدهد.
بالاترین بخش دبی فریم
نامِ بالاترین بخش دبی فریم ، گالری است. زمانی که به این طبقه برسید، وارد یک سالن بسیار بزرگ و دلباز خواهید شد. یکی از زیباترین جذابیتهای دبی فریم ، در همین طبقه نهفته شده است. شما میتوانید از ارتفاع ۱۵۰ متری، شاهد زیباییهای شهر دبی باشید. بخش گالری از سمت شمال و جنوب به سوی شهر «ترینها» نمایی باز دارد. نمایی که میتوان از آن کیلومترها دورتر را دید.
اما مگر میشود در سازههای عظیم دبی خبری از تکنولوژیهای به روز نباشد؟ روی شیشههای این بخش زیبا سنسورهایی منحصر به فرد نصب شدهاند. سنسورهایی که میتوانند تشخیص دهند شما به کدام ساختمان نگاه میکنید و قادر هستند تا مشخصات آن ساختمان را به شما ارائه دهند. واقعا دیدن این مناظر خاطرهای خواهد شد که هرگز از ذهن نمیروند.
برترین بخش دبی فریم که حتما باید از آن بازدید کنید
بر طبق نظرات بازدیدکنندگان مختلف، برترین بخش دبی فریم ، مسیر شیشهای مرکز گالری است. مسیری شیشهای با مساحت ۲۵ متر مربع در مرکز گالری وجود دارد. تکنولوژی ساخت این شیشهها بسیار منحصر به فرد است. زمانی که از دور به آن نگاه کنید، ظاهری مات دارند. اما به محض اینکه پای خود را روی آنها قرار دهید، شفاف میشوند و ناگهان با منظرهای از ارتفاع ۱۵۰ متری رو به رو خواهید شد.
بسیاری از مسافران شیفته این بخش گالری میشوند و بارها و بارها آن را امتحان میکنند. این شیشهها قادر هستند حسی ترکیبی از ترس و هیجان را به شما القاء کنند. حسی که واقعا فراموش شدنی نیست.
چه فصلی را برای بازدید از دبی فریم انتخاب کنیم؟
امارات یک کشور کاملا کویری به شمار میآید. به همین دلیل بهتر است فصلهای گرم را برای سفر خود انتخاب نکنید. بهترین زمان برای سفر به دبی، فصلهای پاییز و زمستان هستند که گرمای هوا به صورت میانگین ۲۵ درجه سانتیگراد است. البته این دو فصل، سیزن به حساب میآیند و هزینه سفر در این ایام گرانتر خواهد بود.
جاذبههای اطراف دبی فریم
دبی آنقدر بزرگ نیست که برای رسیدن به یک جاذبه دیگر نیاز به پیمودن مسیر زیادی باشد. به همین دلیل بهتر است در سفر خود به دبی، حتما از پیست اسکی دبی، برج الخلیفه ، برج العرب و جمیرا دیدن فرمایید.
اطلاعات بازدید از دبی فریم
آدرس دبی فریم : امارات متحده، دبی، پارک زعبیل، دبی فریم
ساعات بازدید: همه روزه ۹ صبح تا ۹ شب
هزینه بازدید: ۵۰ درهم امارات و برای کودکان زیر دوازده سال نیم بها
یافتن دبی فریم در دبی بسیار ساده است. شما میتوانید خودتان را به پارک زعبیل برسانید و از آنجا ورودی دبی فریم به چشم شما خواهد خورد. اما برای رسیدن به پارک زعبیل، اصلا جای نگرانی نیست. در درجه اول که میتوانید با تاکسی از هر جای دبی خودتان را به پارک زعبیل برسانید. تنها کافیست به راننده بگویید Dubai Frame تا شما را به آنجا برساند.
در ضمن اگر قصد استفاده از وسایل نقلیه عمومی را دارید، میتوانید در ایستگاه مترو یا اتوبوس Al jafiliya پیاده شده و چند متری پیاده بروید.
خب سفرزونی عزیز، نظر شما در مورد دبی فریم چیست؟ به نظر شما چطور در عرض کمتر از ۵۰ سال دبی چنین پیشرفتی کرده است؟ آیا از نظر شما ایران نیز میتواند به چنین جایگاهی برسد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. فراموش نکنید که ما عاشق شنیدن نظرات شما هستیم!