چابهار؛ شهری که چهارفصلش بهار است. رنگ و بوی بهاری دارد. تنها بندر اقیانوسی ایران… آب و هوایش معتدل و بهاری است. در میان کشورهای آسیای میانه نزدیک ترین راه دسترسی به آب های آزاد است. در اسکله هایش کشتی های اقیانوس پیما لنگر میگیرند تا تاجران سراسر جهان، به کسب و کار و بازرگانی شان برسند. اما جاذبه های تاریخی و طبیعی شهر، ابدن در سایه موقعیت بازرگانی اش قرار نمی گیرد. در این مطلب قصد داریم شما را به جاهای دیدنی چابهار ببریم و گشت و گذاری در آن داشته باشیم، با سفرزون همراه باشید.
تالاب لیپار ، از جاهای دیدنی چابهار که هرگز فراموش نخواهید کرد
در مسیر جاده ساحلی چابهار به بندر گواتر به تالابی برمی خوریم که در عین ناباوری به رنگ صورتی است و از جاهای دیدنی چابهار است که نباید از دست بدهید. در دنیا فقط ۴ تالاب هستند که به خاطر رنگشان از سایرین متمایز شده اند و تالاب لیپار یکی از آن هاست. رنگ صورتی این تالاب که به دلیل وجود پلانکتون های گیاهی در آب های حاشیه ای دریای عمان ایجاد شده برای هر بییننده ای تعجب آور است. علاوه بر آن پوشش گیاهی خاص منطقه و زیست برخی گونه های جانوری نظیر فلامینگو، تیهو و عقاب دشتی در جوار آن، جاذبه آن را دو چندان ساخته است.
در کنار این زیبایی های طبیعی وجود مجتمعی توریستی مجهز به سالن های ویژه پذیرایی، سوئیت ها و سکوی مخصوص رصد ستارگان، برای اقامت راحت تر بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است.
اطلاعات بازدید از تالاب لیپار چابهار :
قیمت بلیت: رایگان
آدرس تالاب لیپار : استان سیستان و بلوچستان، چابهار، ۱۵ کیلومتری شرق چابهار در نزدیکی روستای رمین و در مسیر جاده ساحلی چابهار- گواتر
مسیر دسترسی به تالاب لیپار : برای رسیدن به تالاب باید از جاده ساحلی چابهار به گواتر بروید و بعد از روستای رمین، به این ساحل میرسید. ساحل لیپار حدود ۱۵ کیلومتر از مرکز بندر چابهار فاصله دارد.
کوه گِل افشان چابهار ، چشمه ای از گِل خروشان
تپه ای را در نظر بگیرید شبیه به یک کوه فعال آتشفشان که به جای مواد مذاب از دهانه آن، گِلی خاکستری رنگ و شفابخش می جوشد. این یک خیال پردازی محض نیست. در کوه گل افشان چابهار این تخیل به واقعیت بدل شده. در جنوب جاده کهیر-زرآباد نرسیده به روستای تنگ، مشهورترین کوه های گل افشان بلوچستان به چشم می خورند. مجموعه ای از چند تپه با ارتفاع متفاوت که هم اکنون فقط یکی از آن ها فعال است. حتما این جاذبه را در لیست جاهای دیدنی چابهار در سفر به این منطقه فراموش نکنید.
اگر فصل بارندگی نباشد بالا رفتن از کوه تقریبا راحت است. در بالاترین نقطه کوه چالهای به عمق حدود نیم متر وجود دارد که با گِل پوشیده شده است و در بازه های زمانی چند دقیقهای، مقداری گل با صدای خاصی شبیه به شلیک گلوله، از چاله خارج و به اطراف پراکنده میشود. احتمالن تمام این کوه در طول سالیان دراز بر اثر فعالیت این چشمه ایجاد شده باشد. اما نکته جالب تر، اثرات شفابخش این گلهاست که در درمان بیماریهایی نظیر دردهای مفاصل، ستون فقرات و بیماری های عصبی مؤثر است. در سفرتان به چابهار، بازدید از این منطقه را در لیست مناطق دیدنی چابهار که باید آنها را ببینید داشته باشید.
اطلاعات بازدید از کوه گل افشان چابهار :
قیمت بلیت: رایگان
آدرس کوه گل افشان : استان سیستان و بلوچستان، چابهار، بندر تنگ و کوه گل افشان
مسیر دسترسی به کوه گل افشان : کوه های گل افشان در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتری بندر چابهار است. بنابراین شما ساکن هر کجای ایران که باشید باید خودتان را به چابهار برسانید و از آنجا به بندر تنگ و کوه گل افشان بروید. برای رسیدن به کوه باید از چالهای ۲ متری که در فاصله ۲۰۰ متری کوه وجود دارد عبور کرد. اگر فصل بارندگی نباشد بالا رفتن از کوه کار سختی نیست. به بالاترین نقطه کوه که برسید چالهای پر از گل به قطر یک متر و عمق نیم مترمیبینید.
منطقه حفاظت شده گاندو باهوکلات ، یادگاری از دوره ژوراسیک
در نزدیکی چابهار و در باهوکلات، زیستگاه گاندوهاست. شهر پر جاذبه چابهار با وجود این همه عجایب طبیعی و باستانی در محدوده خود، شاید فقط بازمانده ای زنده از نسل دایناسورها را کم داشته که به لطف تمساح گاندو از آن هم بی نصیب نمانده! زیستگاه گاندو این تمساح پوزه کوتاه رودخانه باهوکلات در ۹۰ کیلومتری شرق شهرستان چابهار است. گاندو تنها تمساح بومی ایران است که در این منطقه حفاظت شده که به نام خود اوست زندگی می کند. در این منطقه برکه هایی وجود دارد که هرکدام توسط یک یا چند تمساح اشغال شده و با توجه به موقعیت هر یک، اسم خاصی دارد. اگر عاشق حیات وحش یا از طرفداران پروپاقرص راز بقا هستید از دیدن گاندو غفلت نکنید.
اطلاعات بازدید از منطقه حفاظت شده گاندو :
قیمت بلیت: رایگان
آدرس منطقه حفاظت شده گاندو : استان سیستان و بلوچستان، باهوکلات، منطقه حفاظت شده گاندو
مسیر دسترسی به منطقه حفاظت شده گاندو : برای رسیدن به این منطقه میتوانید راهی چابهار شوید و در ۹۰ کیلومتری شرق شهرستان چابهار، این منطقه را ببینید که در منتهی الیه گوشه جنوب شرقی کشور، در طول مرز ایران و پاکستان در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.
ساحل صخرهای چابهار ؛ تکهای از بهشت
ساحل صخرهای چابهار به نام ساحل دریا بزرگ چابهار نیز شناخته میشود. این ساحل را میتوان تکهای از بهشت دانست و در برابر این حجم از شگفتی انگشت به دهان ماند. ساحلی صخرهای که بر روی آن خزههای کوچک و سبزرنگی نقش بسته و در حاشیه دریای عمان قرار گرفته است. نزدیکی ساحل دریا بزرگ با دریای عمان، باعث شده تا آب با دیواره صخرهها برخورد کند و موج فشانهای بینظیری به وجود آورد. تصویری که اگر فقط یکبار آن را ببینید، هرگز از ذهنتان پاک نمیشود. صدای برخورد آب با صخرهها، آبی نقرهگون دریا و آرامش بی مثال آن، حرکت خرچنگها و لاکپشتهای کوچک و… همه باعث شدهاند که این ساحل زیبا، جزو برجستهترین مکان های دیدنی چابهار باشد.
بدون اغراق میتوان گفت یکی از زیباترین مقاصد گردشگری و دیدنی های چابهار ، ساحل صخرهای چابهار است. این شهر مکانی متفاوت، زیبا و بینظیر است که ساحل صخرهای آن، این تفاوت و زیبایی را خاصتر میکند.
اطلاعات بازدید از ساحل صخرهای چابهار:
قیمت بلیت: رایگان
آدرس ساحل صخرهای چابهار : سیستان و بلوچستان، جاده چابهار، رمین، امتداد خیابان کارگر، مجموعه تفریحی ساحل صخرهای یا دریا بزرگ
مسیر دسترسی ٰبه ساحل صخرهای چابهار : بعد از رسیدن به چابهار و در مسیر چابهار-رمین ، توانید مجموعه تفریحی جذاب و دیدنی دریا بزرگ را ببینید.
روستای درک ؛ هنرنمایی شگفتانگیز خالق
اگر اهل روستاگردی و کشف مکانهای جذاب و شگفتانگیز هستید، حتما به روستای درک در چابهار سفر کنید. این روستا یکی از مشهورترین جاهای دیدنی چابهار است که زیبایی فوقالعادهاش، چشمتان را خیره میکند. روستای دیدنی درک در زرآباد چابهار قرار گرفته که تصویری رویایی و باورنکردی را پیش رویتان به نمایش میگذارد. در این روستا ساحل صخرهای، ساحل ماسهای، ساحل شنی و ساحل مرجانی در فاصلههای کوتاهی از هم قرار دارند که تماشای آنها بینظیر است. در روستای دیدنی و بکر درک، میتوانید مجموعهای از درختان گرمسیری، نخل، ذرت و بوتههای هندوانه، درختان موز و… را ببینید. یکی از شگفتیهای روستای درک، وجود چاههایی با آب شیرین و زلال، آن هم در مجاورت دریاست!
طبیعت درک بیاندازه زیباست و وجود تپههای ماسهای، ساحل مرجانی، کوه، جنگل و دریا در کنار هم، منظره غروب طلایی خورشید و دیگر شگفتیهای این روستا، آن را زیباتر کرده است. میتوان گفت روستای درک، از جمله مکانهایی است که باید پیش از مرگ آن را دید!
اطلاعات بازدید از روستای درک :
آدرس روستای درک : استان سیستان و بلوچستان، شهر کنارک، بخش زرآباد، دهستان زرآباد شرقی
مسیر دسترسی به روستای درک : برای رسیدن به این روستا باید از چابهار و کنارک حرکت کنید و راه روستای زرآباد را در پیش بگیرید. برای راحتتر رسیدن از محلیهای آنجا سوال کنید تا مسیر درست را به شما نشان دهند.
روستای شیرگواز ؛ هندوستان کوچک
یکی از دیدنیهای اطراف چابهار که در باهوکلات است میتوان به روستای شیرگواز اشاره کرد که طبیعت بینظیر و زیستگاههای فراوان آن برای حیوانات، مشهور است. نام این روستا را از دو حیوان وحشی، یعنی شیر و گراز گرفتهاند. طبیعت روستا و رودی که از میان آن میگذرد، فضا را برای کشاورزی، باغداری و دامداری فراهم کرده. محصولات فراوانی در شیرگواز کشت میشود که از آن جمله میتوان به موز، انبه، پاپایا و دیگر میوههای خوش طعم استوایی اشاره کرد. اگر قهوه دوست دارید، باید بدانید که یکی از مرغوبترین انواع قهوهها در روستای دیدنی شیرگواز کشت میشود.
اگر به روستای شیرگواز سفر کنید، شانس دیدن حیواناتی همچون گرگ، کفتار، تمساح (گاندو) و کله بز، سنجاب بلوچی (سنجاب راه راه )، طاووس، کبک و قرقاول را دارید.
مردم مهربان و خونگرم روستا از شما با رویی گشاده استقبال میکنند و باید بدانید که سفرتان به این روستا ماندگار و خاطرهانگیز خواهد شد.
اطلاعات بازدید از روستای شیرگواز :
آدرس روستای شیرگواز : استان سیستان و بلوچستان، باهوکلات، روستای شیرگواز
مسیر دسترسی به روستای شیرگواز : این روستا از توابع بخش دشتیاری شهرستان چابهار در استان سیستان و بلوچستان است که در دهستان باهوکلات قرار دارد.
روستای رمین ؛ روستای دوستداران کتاب
یکی از مهمترین مکان های دیدنی چابهار که جزو زیباترین مناطق آن به شمار میرود، روستای رمین است که در فاصله هفت کیلومتری از بندر چابهار قرار دارد. طبیعت بکر این روستای بینظیر و دیدنی، باعث شده تا به مقصدی برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود. در این روستای زیبا میتوانید شگفتیهای طبیعت را نظاره کنید. کوههای مینیاتوری با تراشهای بینظیر، تالاب بزرگ لیپار با درختچههای تماشایی حرا و گز، درخت مکر زنان و … از جمله هنرنماییهای طبیعت در روستای رمین است. صنایع دستی این روستا نیز آنقدر زیبا و دیدنی است که با دیدن آنها در جایتان میخکوب میشوید.
از نکات جالبی که این روستا را برجسته میکند، شناخته شدن آن در زمره ۱۰ روستای برتر دوستدار کتاب و کتابخوانی است. پیشنهاد میشود که دیدن این روستای مهم را از دست ندهید.
اطلاعات بازدید از روستای رمین چابهار :
آدرس روستای رمین چابهار : استان سیستان و بلوچستان،، چابهار، ۱۲ کیلومتری شرق چابهار
مسیر دسترسی به روستای رمین : برای رسیدن به این روستای زیبا باید از چابهار به دهستان کمبل سلیمان بروید. از لحاظ جغرافیایی روستای رمین در چابهار از شما به کوههای روستای تیس کوپال، از سمت غرب به چابهار و از جنوب به دریای عمان نیز می رسد.
فواره بلوچستان چابهار
به جرات میتوان گفت یکی از شگفتانگیزترین و دیدنیترین منظرهها در چابها ر، فواره بلوچستان است. اتفاقی طبیعی و کمنظیر که در دریا رخ میدهد و تماشای آن میتواند ساعتها شما را میخکوب کند.
فواره زیبای بلوچستان در اثر برخورد آب دریا با صخرههای سنگی به وجود میآید که حفرههای موجود در زیر صخرهها، باعث میشوند که آب دریا با فشار زیاد و همچون یک فواره بلند و دیدنی بیرون بیاید و شبیه به یک عروس سپیدپوش در آسمان برقصد.
شاید بتوانید کوه، جنگل و یا حتی دریا را در دیگر مکانها بیابید، اما فواره بلوچستان را هرگز در هیچکجا نخواهید دید.
اطلاعات بازدید از فواره بلوچستان :
قیمت بلیت: رایگان
آدرس ٰفواره بلوچستان : استان سیستان و بلوچستان، چابهار
موزه محلی چابهار ؛ غنی و پرمغز
اگر اهل موزهگردی و شناخت شهرها، مردمان و فرهنگها هستید، موزه محلی چابهار این نیاز را برایتان برطرف کرده است.
این موزه دارای چند بخش است که در ساختمان زیبا و قدیمی به یادگار مانده از دوران قاجار قرار گرفته. بخشهای موزه محلی چابهار به پیش از تاریخ، تاریخی، معاصر و مردمشناسی تقسیم میشود. هر یک از این بخشها با زیبایی خاص و منحصر به فردی بنا شده است و آثار زیبایی را درون خود جای دادهاند.
موزه محلی و تاریخی چابهار، بهترین مکان برای موزه دوستان و علاقهمندان به تاریخ است.
اطلاعات بازدید از موزه محلی چابهار :
قیمت بلیت: ۵ هزار تومان
ساعت بازدید: شش ماهه اول سال از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ و بعد از آن از ساعت ۱۶ تا ۲۰. شش ماهه دوم سال از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ و بعد از آن از ساعت ۱۵ تا ۱۹
آدرس موزه محلی چابهار : استان سیستان و بلوچستان، چابهار، خیابان دریا، ساختمان فرمانداری
مسجد جامع دزک ؛ بنای زیبای خشت و گل
از دیگر دیدنی های چابهار که به زیبایی شهره است، میتوان به مسجد جامع دزک اشاره کرد. این مسجد تاریخی به سبک مساجد اولیه اسلامی بنا شده و مصالح به کار رفته در آن شامل خشت، گل، تنه درخت خرما و گز ساخته شده است.
درباره زمان ساخت مسجد، اطلاعات دقیقی در دست نیست؛ اما معماری ساده، نداشتن کتیبه و وجود شبستانهای ستوندار، به ما میگویند که قدمت مسجد جامع دزک به دوران صفویه باز میگردد.
اگر به چابهار و سراوان سفر میکنید، حتما از این مسجد تاریخی و قدیمی دیدن کنید.
اطلاعات بازدید از مسجد جامع دزک :
قیمت بلیت: رایگان
آدرس مسجد جامع دزک : استان سیستان و بلوچستان، سراوان، مسجد جامع دزک