گاهی در دل دود، آلودگی و شلوغی‌های تهران می‌توان مکانی را برای آرامشی موقتی پیدا کرد. اگر ساکن تهران هستید، شاید هر روز در حین عبور از اتوبان پر تردد مدرس، نگاهتان به پلی زیبا خورده باشد که تنها نام آن را می‌دانید. پلی که زاده ذهن یک معمار جوان بوده و تبدیل به یکی از نماد‌های زیبای تهران دوست داشتنی شده. خوشبختانه هنوز هم مکان‌هایی در تهران وجود دارند که بدون ماشین‌های لوکس گران قیمت و پر از آلودگی بتوان لذت برد. پل طبیعت جایی است که نه کسی لازم است از خودروی خود خجالت بکشد و نه کسی می‌تواند با آن به دیگران فخر بفروشد. جایی که همه تنها قصد لذت بردن از مناظر تهران را دارند و همه دوربین به دست مشغول عکاسی از این مناظر زیبا هستند. بله درست حدس زدید، امروز قرار است با سفرزون از پل طبیعت زیبا بازدید کنید.

پل طبیعت ، افتخار ملی در قلب تهران شلوغ

پیش از آنکه در مورد زیبایی‌های این پل صحبتی به میان بیاوریم، بهتر است کمی در مورد اهمیت پل طبیعت از نظر معیار‌های خارجی صحبت کنیم. جالب است بدانید که این سازه بزرگ و زیبا را با معماری فرانسوی‌ها مقایسه می‌کنند. بارها و بارها به این طرح زیبا و اجرای حرفه‌ای آن جوایز مختلفی در سطح جهانی تعلق گرفته است.

شاید بارها و بارها از این پل زیبا بازدید کرده و یا حداقل چندین و چند بار از زیر آن عبور کرده باشید اما نمی‌دانستید که طراحی آن چقدر منحصر به فرد و خاص است. در درجه اول باید بدانید که حتی پیشنهاد ساخت چنین پلی اولین بار از ذهن یک دانشجوی معماری مبتکر ایرانی برخواست. پس از آن لیلا عراقیان و علیلرضا بهزادی در حالی که تنها بیست و پنج سال داشت، طرح ابتدایی پل طبیعت را تمام کرد. طرح او در سال ۸۸ برنده شد و ساخت پل طبیعت را بر اساس طرحی او در سال ۸۹ آغاز کردند.

این پل یک طراحی بسیار ارگانیک دارد و تمام ظاهر و ستون‌های پل از طبیعت قتباس گرفته شده است. به همین دلیل آن را در سطح جهانی به نام پل طبیعت و یک سازه ارگانیک و مدرن خطاب می‌کنند. این پل پیش از هر چیز، یک افتخار ملی برای هر ایرانی به شمار می‌آید.

پل طبیعت ابتکاری ظریف و اجرایی قدرتمند

طرح اولیه پل طبیعت یک طرح بسیار زیبا، جالب و دیدنی بود. اما چه کسی قادر بود چنین پل با عظمتی را بسازد؟ در حقیقت اجرای این پروژه بزرگ آن هم در کمتر از چهار سال واقعا دشوار بود و کم از طراحی آن نداشت. جالب است بدانید که این پل سیصد متر طول و دو هزار تن وزن دارد! نگاه داشتن چنین سازه‌ای روی سه پایه آن هم در ارتفاع چهل متری اصلا کار ساده‌ای نیست و باید بسیار به دقت انجام شود. جوشکاران حرفه‌‌ای ایرانی در ارتفاع چهل متری بیش از چهارده هزار قطعه فولادی را به یکدیگر جوش دادند.

شاید تعجب کنید بدانید که اگر میزان جوشکاری انجام شده این پل سیصد متری را کنار هم بگذاریم، یکصد و سه کیلومتر خواهد شد! این واقعا نشان دهنده کار بزرگی بوده که معماران و مهندسان ایرانی انجام داده‌اند. شش هزار و دویست متر مربع بتن ریزی در این پروژه باعث شده تا خیال همگان از بابت استحکام پایه این سازه دو هزار تنی راحت باشد.

اگر تنها از دور نظاره‌گر این پل بوده‌اید، تصور کنید یک پل ساده یک طبقه است. اما در حقیقت پل طبیعت در سه طبقه مختلف ساخته شده. طبقه اول ۱۴۵۰ متر مربع، طبقه دوم ۲۸۷۰ متر مربع و طبقه سوم ۵۷۱ متر مربع مساحت دارد. مساحت کلی پل طبیعت هفت هزار متر مربع است.

شباهت پل طبیعت به پل خواجو

شاید اگر کمی دقت کنید، طراحی پل طبیعت شما را کمی به یاد پل خواجو خواهد انداخت. پل خواجو جز قدیمی‌ترین پل‌های ایران است. این پل زیبا که روی زاینده‌رود نصب شده است، جلوی عبور آب را به هیچ وجه نمی‌گیرد و دقیقا سازگار با طبیعت ساخته شده است.

لیلا عراقیان نیز در طراحی خود کمی از پل خواجو  الهام گرفته. به همین دلیل است که ساختار پل تقریبا شبیه به ریشه و شاخه درختان است و به هیچ وجه آسیبی به طبیعت وارد نمی‌کند. از طرف دیگر هم دو پارک بسیار زیبای تهران را به هم متصل می‌کند. از طرفی آنقدر این پل را مستحکم طراحی کرده و ساخته‌اند که مهندسان عمری بالغ بر یکصد سال را برای آن تخمین زده‌اند و معتقد‌اند که تا هفت ریشتر زلزله را طاقت می‌آورد.

پل طبیعت ارتباط بین دو پارک زیبای تهران

پارک جوان آب و آتش و بوستان جنگلی طالقانی، اینها دو پارک بسیار زیبا، مطرح و معروف تهران هستند که از طریق پل طبیعت به یکدیگر متصل شده‌اند.شاید پیش از لیلا عراقیان هیچ کس فکر این را هم نمی‌کرد که دو پارک آب و آتش و طالقانی را از طریق یک پل به یکدیگر متصل کنند

ارگانیک بودن سازه، شبیه بودن آن به شاخ و برگ درختان، عدم تردد موتور سیکلت و یا خودرو روی پل و مرتبط شدن دو پارک به واسطه این پل، همه و همه باعث شدند تا نام آن را پل طبیعت قرار دهند. پیاده روی روی این پل سیصد متر بسیار دل نشین است و شما می‌توانید بعد از تفریحات مختلف در پارک آب و آتش، از سایه درختان تنومند و قدیمی پارک طالقانی لذت ببرید.

در اصل به واسطه این پل دو نوع سلیقه مختلف به هم متصل می‌شوند. اگر پیاده روی در پارک جنگلی و محیط‌های این چنینی لذت می‌برید، کافیست از روی این پل به سمت پارک طالقانی بروید. البته این تنها لذتی نیست که می‌توانید از پل طبیعت ببرید.

چطور می‌توانیم روی پل طبیعت تفریح کنیم؟

تفریح کاملا یک موضوع سلیقه‌ای است. امکان دارد شما از یک چیز لذت ببرید و برای شما تفریح محسوب شود، در حالی که برای دیگران اینطور نیست. پل طبیعت برای هر سلیقه‌ای لذت بخش است و شما بلاخره می‌توانید به نوعی حداقل یک بار از آن لذت ببرید.

  • منظره‌ای زیبا به سمت تهران

زمانی که از بالای پل به تهران نگاه می‌کنید، انگار که طبقه دوازدهم یک برج قرار دارید و تهراد زیر پای شما قرار گرفته. تردد و شلوغی را می‌توانید در روز نظاره‌گر باشید و یا اینکه غروب غریبانه آفتاب طهران را ببینید. مناظر این پل بسیار زیبا هستند و در هر ساعتی از روز یک نمای جدید را به شما ارائه می‌دهد.

  • عکس‌هایی با لوکیشن پل طبیعت

قطعا پل طبیعت را می‌توان یکی از محبوب‌ترین لوکیشن‌های عکاسی در تهران دانست. چه ساکنین پایتخت و چه مسافرانی که قصد بازدید از جا های دیدنی تهران را دارند، قطعا از این مکان برای عکاسی استفاده می‌کنند. نمایی که پل طبیعت به شما می‌دهد تقریبا در تمام تهران منحصر به فرد است و تقریبا در کمتر مکانی قادر به دیدن تهران از این زاویه هستید.

  • سپری کردن لحظاتی زیبا در کافه رستوران‌های روی پل

شاید تصور کنید که این پل تنها همانند پل‌های ساده دیگر محلی برای عبور و مرور بوده و تنها وظیفه آن رساندن شما به مقصد است. اما اینطور نیست. باید بدانید که روی پل طبیعت کافه رستواران‌های مختلفی وجود دارند که به شما اجازه می‌دهند در ارتفاع چهل متری، با نمایی که انگار تهران زیر پای شماست و در حد فاصل دو تا از بهترین پارک‌های تهران، مست عطر چای و کیک تازه شوید.

  • مسیری طولانی برای پیاده روی

از سال ۹۳ که این پل تاسیس شد، بسیاری از کسانی که علاقه به پیاده روی در پارک آب و آتش و یا پارک طالقانی داشتند، از آن به عنوان یک مسیر طولانی برای پیاده روی استفاده می‌کنند. داخل پارک طالقانی، مسیری طولانی مخصوص پیاده روی وجود دارد. شما می‌توانید زمانی که از این مسیر دلزده شدید، بر پل طبیعت قدم بگذارید و با پیاده روی در پارک آب و آتش کمی به برنامه ورزشی خود تنوع ببخشید.

  • آسمان نمای گنبد مینا

در پارک آب و آتش یک رصدخانه به تازگی افتتاح شده که واقعا بازدید از آن خالی لذت بخش است. شما می‌توانید در یک دوره همی خانوادگی داخل پارک طالقانی، تصمیم به این بگیرید که از این آسمان نمای زیبا بازدید کنید.

در هر طبقه از پل طبیعت چه خبر است؟

همانطور که اشاره کردیم، این پل در سه طبقه مجزا ساخته شده. شاید بخواهید بدانید که در هر طبقه چه می‌گذرد؟ طبقه اول مخصوص کسانی است که به دنبال کافه رستوران می‌گردند. کافه رستوران‌های پل طبیعت در این طبقه قرار دارند. البته باید بدانید که فضای سبز زیبای در اطراف رستوران‌ها قرار دارد و شما در این فضا غذای خود را میل می‌کنید که بسیار لذت‌بخش است.

طبقه دوم مخصوص کسانی است که قصد پیاده روی به سمت طرف دیگر پل را دارند. به نوعی این طبقه را می‌توان مخصوص پیاده روی دانست. طبقه سوم هم که کمترین مساحت را دارد، مخصوص عکاسی و دیدن مناظر زیبای تهران است. این طبقه بیشترین ارتفاع را دارد و در میانه راه یک فضای دایره شکل بزرگ واقع شده که می‌توانید سلفی‌های زیبایی داخل آن بگیرید.

نحوه دسترسی به پل طبیعت و ساعت کار آن

پیش از هر چیز باید بدانید که از ساعت ۶ صبح تا ۱۲ شب می‌توانید از این پل زیبا استفاده کنید و جالب است که برای بازدید از این جاذبه دیدنی تهران لازم به پرداخت هزینه ورودی نیست.

اکثرا چه ساکن تهران باشید و چه مسافر، با دیدن این پل از راه دور برایتان جای سوال است که چطور باید وارد این پل شد! متاسفانه به دلیل موقعیت قرارگیری پل و هر دو پارک و دسترسی آن از طریق اتوبان، بسیاری در مورد نحوه دسترسی به پل طبیعت دچار مشکل می‌شوند.

باید بدانید که برای ورود به پل طبیعت باید یا از پارک آب و آتش و یا پارک طالقانی اقدام کنید. البته خب با توضیحاتی که در مورد پل به شما ارائه دادیم این موضوع کاملا طبیعی است. به همین منظور باید برای دسترسی به پل طبیعت، خودتان را به یکی از این پارک‌ها برسانید. در نتیجه ما باید نحوه دسترسی شما به یکی از این پارک‌ها را شرح دهیم:

  • نحوه دسترسی به پارک طالقانی

برای ورود به پارک طالقانی باید وارد مسیر غرب به شرق اتوبان طالقانی شوید. به این منظور شما می‌توانید از طریق اتوبان همت و یا رسالت، وارد خروجی حقانی شوید و در نزدیکی متروی حقانی، به دنبال تابلوی ورودی پارک طالقانی بگردید.

  • نحوه دسترسی به پارک آب و آتش

شما از داخل اتوبان حقانی نیز می‌توانید وارد پارک آب و آتش شوید، اما بهترین دسترسی از داخل خیابان جردن (نلسون ماندلا یا همان آفریقای سابق) است. به همین منظور باید خودتان در ابتدا به میدان ونک و یا خیابان جردن برسانید. اگر به میدان ونک رسیدید، باید مستقیم به سمت شرق بروید تا به یک چهار راه برسید. این چهار راه تلاقی خیابان جردن و حقانی است. اگر جردن را به شما هم بیایید، باز به این چهار راه می‌رسید.

چهار راه را به سمت شرق ادامه دهید تا کمی جلوتر به خیابان دیدار جنوبی برسید. وارد این خیابان شده و در اولین جای پارک، خودروی خود را رها کرده و پیاده به سمت پارک آب و آتش بروید.

نحوه دسترسی به پل طبیعت با وسایل نقلیه مختلف

خب در مورد دسترسی به این پل با وسیله نقلیه شخصی صحبت کردیم، اما مخصوصا در روز‌های تعطیل، جای پارک به سادگی در این اطراف یافت نخواهد شد. از طرفی بهتر است برای کمک به محیط زیست و آسودگی خیال، از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنیم.

مترو : کافیست سوار بر مترو شده و داخل خط یک در ایستگاه حقانی از قطار پیاده شوید و به پارک طالقانی بروید.

اتوبوس: بهترین مسیر این است که از داخل خیابان ولیصعر به میدان ونک بروید. از آنجا اتوبوس‌های برای پارک وجود دارند که می‌توانید در ایستگاه آخر از اتوبوس پیاده شده و وارد آن شوید.

تاکسی: تاکسی‌های مختلفی در سطح شهر وجود دارند که می‌توانید خودتان را با آنها به پل طبیعت برسانید. بهترین راه از طریق سیدخندان و یا میدان ونک است. از هر دوی این پایانه‌ها می‌توانید تاکسی‌هایی برای ورود به پارک آب و آتش و یا طالقانی پیدا کنید.