گوشه گوشه‌ی قشم پر از زیبایی‌های مختلفی است که خاطره‌ای فراموش نشدنی برای مهمانانش می‌آفریند و تمام این خاطرات سوغات این سفر هستند. هنگام بازگشت از این جزیره‌ی رویایی باید کوله بارمان را پر کنیم از سوغات قشم که هر کدام قصه و رنگی برای روایت این سفر دارند. برای اینکه سوغات این جزیره را بهتر بشناسیم با مجله گردشگری سفرزون همقدم شوید.

خرما ، طعمی گرم از جنوب

خرما | سوغات جنوب

خرما | سوغات جنوب

در هر شهر جنوبی که مسافر باشید خرما بخش جدا نشدنی خوردنی‌های آن است. این خوردنی شیرین و مقوی در سفره‌ی سوغات قشم نیز قرار دارد.

نان تموشی و نان‌های محلی

یکی از سوغات قشم نان‌های محلی این جزیره است که نمی‌توانید از طعم و ترکیب ویژه‌ آن‌ها بگذرید. در میان نان‌های محلی خاص‌ترین آن‌ها نان تموشی است. برای پخت این نوع نان ابتدا خوب تابه را داغ می‌کنند و بعد آرد را با آب مخلوط و تکه‌ای از خمیر درست شده را با دست برمی‌دارند و لایه‌ی نازکی روی تابه پهن می‌کنند. روی آن پنیر یا تخم مرغ می‌ریزند و وقتی آماده شد با سس مهیاوه یا ماهی آبه که سسی است تهیه شده از آب ماهی، نمک، خردل، گشنیز و رازیانه می‌خورند. علاوه بر این نان تموشی را با سس سوراغ هم می‌توان خورد که آن هم سسی معروف در نواحی جنوبی ایران است.

سوراغ سسی است که از مخلوط ماهی حشینه، آب، نمک، گل سرخ و پوست نارنج تهیه می‌کنند و با نان‌های محلی می‌خورند. از دیگر نان‌های محلی قشم می‌توان به نان رخنه، نان دستی که نان مردم محلی قشم است، نان خمیر، نان بالاتاوه و نان کروسی اشاره کرد.

کپکاپ سازی ، هنری کهن

کپکاپ یک نوع دمپایی چوبی است که در کارگاه‌های لنج سازی ساخته می‌شوند و بیشتر برای ماهیگیران لنج‌سازان کاربرد ادامه مطلب...