غذاهای قزوین ، از خوشمزه‌ترین‌ها هستند. استان قزوین با بناهای تاریخی متعدد و ویژگی‌های محلی منحصربه‌فرد، هنوز به اندازه کافی شناخته‌شده نیست. ویژگی‌های جغرافیایی این استان و ترکیب طبیعی متنوع، از کوهستان گرفته تا دشت، این استان را حائز اهمیت زیادی کرده است. به‌علاوه، قزوین در تاریخ، چند بار پایتخت کشور بوده است، به همین علت از بناهای تاریخی زیادی برخوردار است. تنوع غذاهای بومی و محلی چاشنی پرجاذبه‌ای برای دوستداران سفر محسوب می‌شود. در کنار گشت‌وگذار در بخش‌های تاریخی و طبیعت کم‌نظیر، غذاهای دوست‌داشتنی این استان، انگیزه سفر را دو برابر خواهند کرد. با مجله گردشگری سفرزون همراه شوید.


معرفی غذاهای قزوین

قیمه نثار


در بین غذاهای قزوین، قیمه نثار معروف‌ترین است. این غذا، از خوراک‌های رسمی، در مراسم و مهمانی‌ها بوده است. قیمه نثار ترکیبی از برنج، گوشت گوسفندی، خلال پرتقال یا نارنج، پیازداغ، زعفران، زرشک، خلال بادام، خلال پسته، رب گوجه‌فرنگی و ادویه است و معمولاً با سبزی‌خوردن و ماست سرو می‌شود. حتماً در سفر به قزوین قیمه نثار را امتحان کنید. تجربه طعم متفاوت این غذای سنتی محبوب، یادتان خواهند ماند.

کوکوشیرین


کوکوشیرین پر از ادویه و طعم است. این غذا یکی از معروف‌ترین غذاهای قزوین است و معمولاً در کنار غذاهای دیگر سرو می‌شود. همان‌طور که از اسمش پیداست طعم غالب آن شیرین است. موادی که در این غذا استفاده می‌شوند عبارت‌اند از: سیب‌زمینی، زعفران، تخم‌مرغ، ماست، روغن، پودر، هل، آرد، شکر و گلاب. کوکوشیرین شبیه کوکو سیب‌زمینی است. اما همان‌طور که گفته شد در آن شکر و گلاب هم وجود دارد.


شیرین‌پلو قزوینی


شیرین‌پلو به گوش همه آشناست. دلیل آن این است که در بسیاری از استان‌ها در رده غذاهای محلی قرار می‌گیرد و هر استان و منطقه یک شیوه در پخت آن دارد. مواد تهیه آن تقریباً مشابه است. در شیرین‌پلوی قزوینی از سیب‌زمینی، زعفران، تخم‌مرغ، ماست، روغن، هل، آرد، شکر و گلاب استفاده می‌شود.

دُیماج قزوینی


دیماج درواقع نوعی عصرانه است. اگر در سفر به قزوین فصول گرم سال را انتخاب کردید، پیشنهاد می‌کنیم این غذا را حتماً امتحان کنید. دیماج یا دگماژ از تکه‌های نان، پنیر، سبزی، گردو، پیازداغ و زردچوبه درست می‌شود. در شکل مرسوم دیگری، تکه‌های نان لواش قزوینی را به طور به‌خصوص برای تهیه دیماج استفاده می‌کنند. بهتر است که در تهیه این عصرانه خوشمزه از پنیر کهنه استفاده شود. بسیاری از قزوینی‌ها با این غذای ساده در سیزده‌بدرها در سفره صبحانه و عصرانه خود را رنگین می‌کنند. در مواقعی که دسترسی به پنیر کهنه یا پنیر کوزه‌ای محلی مشکل بود، می‌توان از پنیر لیقوان محلی یا پنیر گوسفندی استفاده کرد.

مشکوفی قزوین


این دسر خوشمزه، فقط در قزوین طبخ نمی‌شود. در شهرهای دیگر هم نمونه‌هایی از مشکوفی را می‌توانید پیدا کنید. اما مشکوفی قزوین را از دست ندهید. چرا که قزوینی‌ها در طبخ آن مهارت دارند و آن را به شیوه خاصی می‌پزند. در تهیه این دسر از کره، وانیل، شیر، گلاب، نشاسته، شکر و زعفران استفاده می‌شود و شکل آن شبیه ژله است.

برای دریافت راهنمای سفر به قزوین کلیک کنید.

برای آشنایی بیشتر با دیدنی های قزوین کلیک کنید.